RO EN
Coșul este gol

SOMFY GROUP: Program nou de achizitii si restructurari

 
Somfy Group, specializat in productia de sisteme automate de actionare pentru rulouri si alte sisteme de protectie solara, a raportat pentru trimestrul al treilea din 2009 o cifra de afaceri de 186,9 milioane de euro, in crestere cu 1,7% fata de intervalul aprilie - iunie. In primele 9 luni, vanzarile au totalizat 578 milioane de euro, cu 0,7% mai mult fata de perioada corespunzatoare a anului anterior. Pe segmentul productiv, denumit Somfy Activities, incasarile s-au diminuat cu 5,6%, ajungand la 508,2 milioane de euro, desi in trimestrul al treilea s-a inregistrat o imbunatatire neta a rezultatelor.
 
Principalele regiuni care au contribuit la redresarea situatiei in ansamblu au fost Germania (+3,5%), Franta (+0,4%) si statele Europei de Est (unde trendul ascendent al livrarilor s-a reluat). In ceea ce priveste Europa de Nord, in statele Peninsulei Scandinave si in Benelux s-au consemnat scaderi ale vanzarilor de circa 9%, involutie asemanatoare celei din Asia-Pacific si Europa de Sud. Cu toate acestea, cele mai grave dezechilibre au fost remarcate in America de Nord, unde livrarile s-au redus cu 16,3%. Pentru compensarea pierderilor, managementul companiei a luat o serie de masuri, dintre care pot fi amintite reducerea costurilor si optimizarea proceselor de productie. Recent, a fost comunicata intentia de reorganizare a activitatii din Franta, prin integrarea partiala a fabricilor din Cluses si Gray, respectiv prin vanzarea unitatii din Spirel. De asemenea, compania a anuntat achizitia fabricii ce realizeaza sisteme de control al usilor Pujol Muntala, din Spania. Informatii suplimentare, la www.somfy.com

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter