RO EN
Coșul este gol

MAKITA: Scaderi masive ale livrarilor efectuate pana la finele lui 2009

Reprezentantii grupului Makita, din Japonia (unul dintre cei mai importanti furnizori internationali de scule electrice profesionale) au comunicat datele financiare corespunzatoare intervalului aprilie - decembrie 2009. In aceasta perioada, vanzarile au totalizat 182 miliarde yeni (2,03 miliarde USD), in scadere cu 24% fata de intervalul similar din 2008. Pentru intregul an fiscal, oficialii concernului preconizeaza realizarea unei cifre de afaceri in valoare de 242 miliarde yen (2,7 miliarde USD). Anul trecut, atat in Japonia, cat si in SUA, investitiile in constructia de locuinte si alte tipuri de imobile au fost in continuare extrem de scazute, in vreme ce primele semnale de crestere au provenit dinspre China si Brazilia. Aceasta stare negativa justifica scaderea drastica a livrarilor, care a afectat puternic si profitabilitatea companiei.
O analiza structurala a vanzarilor, in functie de regiunile geografice, indica scaderi de 12,3% in Japonia, diminuarile fiind mai accentuate in alte zone, astfel: -28,6% in Europa, -22,8% in America de Nord si -28% in Asia. In ceea ce priveste incasarile din Orientul Mijlociu si Africa, acestea s-au redus cu 32,6%, cea mai stabila situatie fiind inregistrata in Oceania, divizia regionala a Makita consemnand o scadere a cifrei de afaceri de numai 9,6%. Informatii suplimentare, la www.makita.co.jp

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter