RO EN
Coșul este gol

LINDE GROUP: Vanzari sustinute in Orientul Mijlociu

In intervalul iulie - septembrie 2009, concernul Linde Group si-a continuat evolutia favorabila din trimestrul al doilea, majorandu-si cu 9,5% fluxurile de capital operational. Pe fondul crizei economice internationale, cifra de afaceri din primele 9 luni ale anului trecut a scazut cu 11,5% fata de perioada similara din 2009, ajungand la nivelul de 8,31 miliarde euro. In ceea ce priveste divizia de livrare a gazului natural, cresterile raportate in prima parte a anului si-au mentinut ponderea, astfel incat vanzarile s-au diminuat cu numai 7,4% fata de anul precedent (6,29 miliarde euro, fata de 7,15 miliarde euro).
Livrarile aferente segmentului de parteneriat (joint-venture), neincluse in raportul financiar al grupului, au fost de 227 milioane de euro, reprezentand mai putin de jumatate din volumul incasarilor din primele 3 trimestre ale lui 2008. Pentru divizia de inginerie, vanzarile din trimestrul al treilea au fost de 564 milioane euro (652 milioane euro in 2008), pentru primele 9 luni inregistrandu-se venituri in valoare de 1,67 miliarde euro (fata de doua miliarde euro in 2008). Peste 50% din comenzi au fost efectuate de companii din state ale regiunii Orientului Mijlociu (876 milioane de euro), in Europa incasarile fiind de 260 milioane de euro.
China - motorul economiei mondiale, in perioada urmatoare
In pofida unor cresteri notabile a volumului livrarilor (din punct de vedere cantitativ), daca se ia in considerare situatia nefavorabila consemnata la inceputul exercitiului financiar, cererea pe piata de profil este inca scazuta, reflectand incertitudinea care planeaza asupra pietelor internationale. In perioada analizata, pe plan mondial s-a remarcat reluarea cresterii economice in China si anumite tari din Asia de Sud-Est, in vreme ce in SUA si Europa Occidentala situatia s-a stabilizat la un nivel foarte scazut. Anumiti indicatori sugereaza o accelerare a ritmurilor de revenire, ca un rezultat al sporirii valorilor de inventar in toate sectoarele industriale. In prezent, insa, economia mondiala este sustinuta din ajutoare guvernamentale, fiind implementate politici monetare precis orientate. Pentru 2010, previziunile referitoare la zona euro sunt moderate, indicand o crestere a PIB de numai 0,1%, in vreme ce SUA va beneficia de o majorare de 1,5%. Un impact deosebit asupra revigorarii va fi exercitat de economiile statelor aflate in plin proces de dezvoltare, in special de China. Informatii suplimentare, la www.linde.com

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter