RO EN
Coșul este gol

LAFARGE: Reducere de 34% a veniturilor din Romania

Cifra de afaceri realizata de concernul Lafarge in Romania a scazut, in 2009, cu 34% fata de 2008, pe fondul diminuarii cererii cauzate de recesiunea financiara. De asemenea, reducerea activitatii din domeniul constructiilor a generat declinul veniturilor operationale ale companiei pe plan local, cu toate ca preturile au ramas stabile. La nivel de grup, Lafarge a raportat vanzari anuale totale in valoare de 15,88 miliarde euro, in scadere cu 17% comparativ cu 2008. "In contextul dificil de pe pietele internationale, am reusit sa finalizam proiectul de restructurare financiara anuntat in februarie 2009. Planurile de eficientizare a activitatii vor fi continuate si in 2010, obiectivul fiind acela de realizare a unor economii de 200 milioane de euro. Totodata, previzionam o usoara crestere a cererii. In timp ce pietele «mature» vor incepe sa se redreseze in a doua parte a anului, in tarile in curs de dezvoltare este prevazut un potential de crestere solida", a declarat Bruno Lafont, presedinte al grupului.
Din punct de vedere al distributiei regionale, veniturile din Occident au scazut cu 23%, pana la valoarea de 4,65 miliarde euro, cele din America de Nord au insumat 3,02 miliarde euro (-29%), in Orientul Mijlociu si Africa vanzarile au totalizat 4,01 miliarde euro (+1%), in timp ce un declin semnificativ a fost raportat in Europa Centrala si de Est, unde cifra de afaceri a holdingului s-a depreciat cu 40%, pana la 1,05 miliarde euro. In Asia, veniturile societatii au crescut cu 15% (pana la 2,33 miliarde euro), datorita, in special, operatiunilor din China (+22%) si India (+32%). In ceea ce priveste grupele de produse, vanzarile Lafarge din 2009 indica o scadere a livrarilor de ciment cu 13% (9,47 miliarde euro), din cauza reducerii cererii din Europa si America de Nord. Activitatea diviziei de agregate si betoane s-a diminuat cu 23% (5,06 miliarde euro), fiind influentata de aspectul sezonier, iar livrarile de gips au inregistrat un declin de 12% (1,33 miliarde euro) ca urmare a incetinirii ritmului constructiilor de locuinte. Informatii suplimentare, la www.lafarge.com

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter