RO EN
Coșul este gol

FEREASTRA: Noi solutii la problemele intampinate pe piata de tamplarie

A aparut editia NOIEMBRIE a publicatiilor FEREASTRA si AGENDA CONSTRUCTIILOR! Revista FEREASTRA prezinta informatii de afaceri pentru sectorul de tamplarie si fatade cortina, cu accent pe noutati si tendinte in domeniu. Sunt incluse articole despre impactul recesiunii asupra bransei de ferestre si solutiile recomandate de profesionisti (care pot fi implementate de firmele din domeniu), subiecte referitoare la situatia pietei nationale de ferestre in sezonul de varf, o analiza a activitatii celor mai importante companii din bransa - furnizori de sisteme din aluminiu/PVC si feronerie, producatori de ferestre si vitraje etc. (ce include si perspectivele pentru anul 2010) si altele. De asemenea, in cadrul rubricii "Opinii", se relateaza principalele aspecte legate de evolutia grupului Securidev, care a decis, recent, sa-si deschida o reprezentanta in tara noastra.

Tematica editiei noiembrie a publicatiei vizeaza expunerea, in detaliu, a principalelor detalii care vizeaza perspectivele strategiilor de afaceri stabilite de conducerea firmelor pentru anul viitor, precum si prognoze cu privire la vanzarile din 2009, in contextul economic actual. Rubrica de consultanta, structurata in 23 de pagini, abordeaza rezultatele celor mai recente studii de cercetare, aplicate de expertii IFT Rosenheim, amendamentele la regulamentele de conservare a energiei EnEV 2009 si 2012 etc. Tot in cadrul acestei sectiuni a revistei se detaliaza modul in care poate fi configurat sistemul informational al managementului de vanzari, cititorii avand la dispozitie si date cu privire la principalele masuri de siguranta la elaborarea contractelor. Evenimentele importante pe plan international sunt expuse in cadrul rubricii "Agenda Externa", unde se relateaza despre principalele directii ale pietei europene de tamplarie, stabilite cu prilejul congresului Rosenheimer Fenstertage (organizat de IFT Rosehnheim – Germania), Vitrum 2009 – Milano, Italia etc. O analiza a trendului cotatiei aluminiului primar, stabilita la tranzactiile derulate in cadrul Bursei de Metale din Londra (LME), cu perspective pentru 2010, poate fi utila pentru a observa care ar putea fi evolutia pretului sistemelor la finalul anului in curs si in prima parte a anului viitor. Din sumar:

ACTUALITATE: De la amatorism la profesionism in afacerile cu tamplarie (Marcajul CE, trecut in plan secundar; Publicitatea, un aspect obligatoriu; Profesionalizarea echipelor de vanzari; Cultivarea relatiilor cu clientii existenti; Sansa micilor intreprinderi; Portretul-robot al perdantilor; Experienta firmelor vest-europene – singura solutie?) * Redresarea livrarilor in sezonul de varf, sub semnul incertitudinii (Cresterea numarului de someri duce la scaderea consumului; Reconfigurare a pietei de ferestre, pe toate planurile) - La inceputul celui de-al patrulea trimestru al anului in curs, majoritatea reprezentantilor companiilor care activeaza pe piata de tamplarie termoizolanta, precum si oficialii patronatului ce reprezinta interesele bransei isi exprimau un optimism moderat cu privire la relansarea vanzarilor pe piata autohtona. In acest sens, pentru 2009 se preconiza o scadere mai mica de 50% a livrarilor fata de 2008, nivelul valoric al acestora fiind evaluat la circa 600 de milioane de euro. Din pacate, factorii macroeconomici negativi, care isi exercita influenta si asupra domeniului constructiilor – ceea ce genereaza ample repercusiuni in sectoarele conexe – au fost amplificati, la mijlocul lunii octombrie, de o criza politica. De altfel, la fel ca si pana in prezent, o eventuala redresare (asteptata pentru sezonul de varf), nu s-ar fi putut baza decat pe activitatea investitorilor privati, a caror stare de expectativa se prelungeste, ca urmare a instabilitatii din tara noastra. Informatii suplimentare, in paginile revistei.

ANALIZA:  Revigorarea pietei de ferestre ramane improbabila (Limite greu de imaginat in urma cu un an) - Piata locala de tamplarie termoizolanta se afla in plin sezon de varf, iar revigorarea este, inca, un deziderat improbabil de atins in acest an. Desi la nivelul anumitor companii se resimte o oarecare tendinta de crestere a comenzilor, concretizata mai ales incepand cu luna septembrie a.c., situatia globala nu este deloc favorabila, iar predictiile de scadere a activitatii cu 30% - 50% sunt in continuare realizabile. Probabil ca singurii care au de castigat de pe urma actualei conjuncturi sunt acei intreprinzatori care nu depind direct de sistemul institutional de creditare si isi permit ca, pe baza sustinerii din resurse proprii, sa-si majoreze cotele de piata. Aceasta actiune se face, insa, in detrimentul competitorilor ce - prin compensatie - se vad nevoiti sa-si restranga afacerile si, in consecinta, sa-si diminueze productia si vanzarile. In acest sens, se apropie tot mai mult de realitate scenariul propus in urma cu 4 ani de cercetatorii britanici, care prevedea ca domeniul tamplariei termoizolante se va limita, in urmatorii 10 ani, la actiunile a maximum 10 companii in fiecare stat membru UE, celelalte firme care vor mai exista pe piata reorientandu-se spre mici piete regionale sau specializandu-se in activitati de montaj. Pentru mai multe informatii, lecturati articolul.

OPINII: SECURIDEV Romania reprezinta un competitor puternic pe segmentul de feronerie

CONSULTANTA:  Expertii IFT Rosenheim, in actiune pe frontul cercetarii (Geamul, ca element structural; Sticla lipita – o solutie a viitorului; Vitrajele triple, in atentia specialistilor; Accent pe securitatea instalarii panourilor transparente; Impactul distantierelor termoizolante; Factorul Ψ in determinarea Uw; Exigente ecologice; Tehnologii ale viitorului; Solutii traditionale de protectie a lemnului; Obiective multiple ale proiectului; Metode moderne in sprijinul calitatii; Problema umiditatii, mereu in actualitate; Proiectarea zonei de margine a vitrajelor; Structuri optimizate termic; Ferestre compozite pe baza de lemn; Aplicarea corecta a materialelor de finisare; Reciclarea – o preocupare permanenta; Solutii performante folosite la reabilitari; Tinte de fonoizolare; Noi sortimente de tamplarie din lemn; Optimizare din punct de vedere termic; EnEV 2012 – un reper de urmat; Materiale speciale pentru cresterea andurantei ferestrelor; Sisteme laminate de protectie; Fezabilitate demonstrata a noii metode; Protectie fonica, pentru majorarea confortului; Cutii de rulouri etanse la aer; Proceduri de verificare; Sisteme comune sau descentralizate de ventilare; Asistenta tehnica pentru utilizatori; Ferestre electronice si sisteme "inteligente"; Noi provocari cu privire la automatizare; Probleme de compatibilitate; Emisii de substante periculoase; Simplificarea procedurilor de evaluare; Metode de imbatranire accelerata; Valori-limita acceptabile; Emisii ale usilor de interior; Evaluarea si interpretarea rezultatelor); Amendamente la regulamentele de conservare a energiei EnEV 2009 si 2012 (Noi surse de energie regenerabila; Directiva EPD aplicata cladirilor rezidentiale; Norme pentru imobilele nerezidentiale; Consecinte pentru ansamblurile de ferestre si fatade); Sistemul informational al managementului de vanzari (Tipuri de sisteme informationale; Modalitati de gestionare a SIMV; Probleme specifice; Marketing prin baze de date; Telemarketing; Vanzari prin internet); Masuri de siguranta la elaborarea contractelor (Eliminarea clauzelor abuzive; Denuntarea unilaterala a unui contract; Efectuarea de reclamatii; Respectarea drepturilor celor doua parti semnatare);

AGENDA EXTERNA: Evenimente importante pe plan international (O mie de specialisti, la Rosenheimer Fenstertage; In 2010, cotatia aluminiului primar ar putea ajunge la 3.000 USD/tona; Expozitia Vitrum a fost vizitata de peste 25.000 de persoane). Recesiunea loveste din plin in sectorul de tamplarie, iar situatia negativa poate fi contracarata si prin accesarea informatiilor pertinente, cuprinse in paginile revistei. In acest sens, sunt detaliate numeroase aspecte cu privire la identificarea posibilelor solutii ce pot fi aplicate in vederea eficientizarii activitatii firmelor din bransa. Pentru a avea acces la informatiile prezentate in editia curenta, va invitam sa va abonati Click aici!

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter