RO EN
Coșul este gol

Crestere de 170% a cifrei de afaceri Windtherm

Csaba Fekete (41 de ani);
Functia/firma: director general al Windtherm;
Studii: Facultatea de Constructii, Universitatea "Ion Mincu", din Bucuresti;
Experienta profesionala: 16 ani in domeniul tamplariei termoizolante (in Germania si Romania);
Hobby: excursii montane, sporturi extreme, automobilism. 

Specializata in executia de tamplarie din PVC si aluminiu (cu profile Roplasto si Ramplast, respectiv cu serii Exalco), societatea Windtherm - Brasov reprezinta unul dintre cei mai importanti producatori regionali de ferestre termoizolante. Pentru a contura evolutia activitatii firmei, coroborata cu situatia actuala si perspectivele segmentului de piata specific, este prezentata, in continuare, opinia directorului general al companiei, Csaba Fekete.

- Care au fost principalele investitii realizate in ultimul timp?
Recent, am finalizat, in localitatea Rasnov, o investitie importanta, care a constat in constructia unei hale de productie (cu o suprafata de 1.800 mp), precum si a unei cladiri de birouri (de 500 mp). Spatiul industrial a fost dotat cu doua linii complet automate (de tip CNC), formate din doua utilaje de sudura la 4 capete marca Urban, o linie de debavurare si un centru pentru debitare si prelucrare Wegoma. Obiectivul a presupus alocarea unor fonduri de aproximativ 0,65 milioane de euro, valoarea totala a investitiei fiind de peste un milion de euro. Astfel, capacitatea de procesare s-a majorat cu 120%, situandu-se la aproximativ 65.000 u.f./an.

- Cum a evoluat, anul acesta, piata tamplariei termoizolante?
In ultima perioada, veniturile companiei noastre s-au majorat cu peste 100%, depasind nivelul de 4 milioane de euro in 2007. Chiar daca alte societati cu obiect similar de activitate s-au confruntat cu anumite probleme in 2008, Windtherm a reusit sa inregistreze o crestere importanta a cifrei de afaceri (+170% fata de anul trecut, la 11 milioane de euro). Pentru 2009, datorita investitiei efectuate, ne asteptam, de asemenea, la rezultate remarcabile, ce s-ar putea concretiza printr-o noua majorare de peste 150%, care se va datora si sporirii la 250 de unitati/zi a capacitatii de productie. Criza economica mondiala nu va avea niciun efect asupra companiei noastre, deocamdata fiind consemnate probleme doar la nivelul beneficiarilor (in ceea ce priveste mentalitatea acestora), deoarece populatia prefera sa astepte rezolvarea situatiei in loc sa achizitioneze tamplarie termoizolanta.

- Prezentati principalele obiective cuprinse in planul de expansiune a activitatii.
- Principalul sistem de distributie adoptat de societatea Windtherm il reprezinta cel de franciza, iar in perioada urmatoare ne propunem sa identificam cat mai multe firme partenere. Pentru companiile ce au ales sa promoveze ansamblurile fabricate de societatea noastra, oferim o serie de facilitati, cum ar fi: amenajarea showroom-urilor, acordarea de suport tehnic, derularea unor cursuri de pregatire profesionala, asigurarea mijloacelor de transport (in cazul lipsei autoutilitarelor), elaborarea de oferte, posibilitatea de a efectua vanzari competitive, furnizarea unui sistem de creditare etc. De asemenea, colaboratorii nostri au posibilitatea de a fructifica oportunitatile specifice unei afaceri stabile, marca Windtherm fiind binecunoscuta pe piata. Alte obiective propuse pentru anul 2009 sunt legate de consolidarea vanzarilor proprii pe piata interna si extinderea comercializarii produselor la export. In acest sens, am stabilit deja un parteneriat cu o societate din Italia. Analizand structura comenzilor, tamplaria din PVC detine o pondere de 85% din total, beneficiarii fiind, in proportie de 75%, persoane fizice. Acestia au garantia achizitiei unor produse conforme exigentelor cuprinse in normele europene, feroneria aferenta ansamblurilor fiind Maco, iar geamul termoizolant se executa cu sticla Guardian sau Euroglass.

- Ce lucrari reprezentative se afla in curs de executie?
In momentul de fata, efectuam livrari pentru clienti din judetele Harghita, Covasna si Prahova, deruland negocieri cu doua societati care urmeaza sa preia aceasta activitate si in Bucuresti. In cazul contractelor incheiate cu persoane fizice, termenul maxim de furnizare este de 3 zile de la data efectuarii comenzii. Deocamdata, printre proiectele importante aflate in desfasurare, se numara complexul rezidential Aurora, din localitatea Otopeni (Ilfov), ce include un ansamblu de 14 blocuri cu 3 etaje fiecare. Valoarea lucrarilor de executie si montaj pentru tamplaria din PVC aferenta acestor imobile se situeaza la 0,25 milioane de euro. De asemenea, proiectul Cronos -  Olimp (judetul Constanta), constand in doua imobile de locuinte, cu cate 14 etaje, este finalizat in proportie de 30%. Valoarea aferenta lucrarilor executate de Wintherm, in calitate de subantreprenor, este de 0,24 milioane de euro. Din primavara lui 2009, vom livra tamplarie pentru obiectivul Odiseus, din Neptun, reprezentand o cladire cu 17 etaje. Pentru lucrarile executate pe litoral se folosesc profile din PVC Roplasto sau din aluminiu Exalco, antreprenor general al ambelor proiecte fiind compania Alcor Construct, din Constanta.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter