RO EN
Coșul este gol

SIKA: Vanzari de 894 milioane CHF in primul trimestru din 2010

Dezvoltarea continua a pietelor statelor aflate in curs de dezvoltare a determinat ca rezultatele financiare ale producatorului elvetian Sika - unul dintre cei mai importanti furnizori internationali de solutii tehnice pentru industrie si constructii - sa se majoreze cu 2,3% in primul trimestru din 2010, fata de intervalul similar din anul precedent. Astfel, in perioada ianuarie - martie a.c., cifra de afaceri a grupului a totalizat 894 milioane CHF. Cele mai dinamice regiuni, din punct de vedere al vanzarilor, au fost: IMEA (India, Orientul Mijlociu si Africa), unde livrarile au crescut cu aproape 20%, Asia - Pacific (+16%), China (+44%), Vietnam (+31%) si Thailanda (+23%). Cu toate ca in Europa si America de Nord parcursul nu a fost atat de favorabil, totusi, in luna martie, s-a consemnat inceperea unei noi tendinte crescatoare.
In ansamblu, vanzarile din Europa de Nord s-au diminuat in intervalul analizat cu 3,5%, iar in Europa de Sud, cu 3,2%. Piata Americii de Nord a inregistrat o situatie mai buna, cifra de afaceri corespunzatoare scazand cu numai 2,4%. De asemenea, trebuie mentionat faptul ca evolutiile celor doua divizii ale companiei au fost diferite. Astfel, pentru produsele destinate sectorului de constructii livrarile s-au redus cu 1,5% (pe fondul conditiilor climatice nefavorabile din iarna acestui an), in vreme ce pe segmentul industrial s-a inregistrat o majorare cu 17,4%. Deocamdata, reprezentantii Sika estimeaza instalarea unei tendinte de redresare a pietei industriale. In ceea ce priveste domeniul constructiilor, trendul de crestere va avea un ritm mult mai lent. Informatii suplimentare, la www.sika.com

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter