RO EN
Coșul este gol

Majorare de 5% a afacerilor Baumix, in primele noua luni ale anului

Producatorul de adezivi si materiale de constructii Baumix a realizat in primele noua luni din 2009, vanzari de 33,5 milioane de lei, in creștere cu 5% comparativ cu perioada similara a anului trecut. Reprezentantii societatii au in vedere, pentru intregul an financiar, mentinerea nivelului cifrei de afaceri la valoarea de 40 milioane de lei inregistrata in 2008. "Rezultatele pozitive obținute in prima parte a anului sunt peste cele raportate pe piața de profil, care iși menține un trend descendent și in a doua jumatate a anului. Vanzarile din 2009 vor ramane la nivelul celor din 2008, in special din cauza politicilor de pret si promotiilor derulate de companiile concurente, care, in anumite situatii, s-au apropiat chiar de «dumping»", a declarat Augustin Russu, director general al Baumix. Valoarea pieței materialelor de construcții in primele șase luni ale acestui an s-a diminuat cu 20%, pentru al doilea semestru estimandu-se o depreciere de aproximativ 40%. In acest context, segmentul placarilor ceramice a inregistrat un regres mai mare decat piața per ansamblu, in timp ce contracția sectorului de finisaje din prima parte a lui 2009 a fost de 30%. Totodata, sectorul de structuri (materiale grosiere) a scazut cu 50%, acest declin fiind justificat de faptul ca nu au mai fost incepute proiecte noi de constructii.

Piata materialelor de constructii va scadea si in 2010
Potrivit estimarilor Baumix, piața de profil va continua sa scada și in 2010, pe fondul blocarii marilor proiecte și al faptului ca programele de anvelopari și cele de tip «Prima Casa» nu au fost implementate corespunzator, dar si ca urmare a influentei unor factori externi, precum sezonalitatea pietei si influența politica. Evoluția pieței se reflecta și in prețuri, care s-au diminuat cu 20% fața de costul mediu de vanzare din 2008. "Rezultatele din 2010 depind in mare parte de acțiunile intreprinse de stat. Daca acesta va investi in anvelopari și proiecte noi, contracția va fi de minimum 10% fața de 2009. In caz contrar, aceasta va depași 25%. In 2010 vom ajunge la nivelul din 2006, insa argumentele pozitive țin de structura companiilor prezente pe piața, acestea fiind mult mai bine dezvoltate decat cele existente in 2006", a precizat reprezentantul Baumix. In pofida evoluției pieței, Baumix a planificat noi investiții pentru 2010, care se vor orienta catre retehnologizare, in vederea creșterii randamentului și asigurarii unei calitați ridicate a produselor.
Baumix deține o unitate de producție la Gherla (judetul Cluj) cu cinci linii de producție (trei pentru produse prafoase și doua linii pentru lichide), avand o capacitate totala de 28.000 de tone pe luna, precum și o fabrica de produse prafoase la Ploiești (cu o capacitate de 7.000 tone pe luna). Cele mai solicitate produse din portofoliul Baumix in 2009 au fost cele destinate placarilor ceramice și termosistemelor, compania deținand o cota de piața de 10% pe fiecare dintre acestea.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter