RO EN
Coșul este gol

CAPAROL: Sisteme inovatoare disponibile pe piata locala

Simona Marginean, director de marketing al Daw Benta: "Incepand cu anul 2002, directiva europeana de eficientizare energetica a imobilelor (EPBD) a stimulat masurile de crestere a eficientei energetice. Este stiut faptul ca odata cu cresterea costurilor la principalelor resurse, se dezvolta instantaneu cererea pentru materiale si solutii destinate constructiei unor cladiri cu consum redus de energie, categorie din care fac parte inclusiv asa-numitele case pasive. Studiul realizat in 2010 de catre Institutul Fraunhofer pentru Sisteme de Energie Solara din Germania anticipeaza o dezvoltare puternica a pietei respective, expertii estimand ca una din cinci locuinte nou construite va fi o casa pasiva. Caparol impreuna cu PHI Darmstadt au inceput dezvoltarea unui sistem termoizolant certificat, care sa asigure reducerea costurilor energetice cu minimum 30%. Promovat sub titulatura Capatect, acesta asigura protectia termica a cladirilor pe timp de iarna, permitand totodata autoreglarea umiditatii si a temperaturii, ceea ce previne supraincalzirea in sezonul estival si pastrarea caldurii. Utilizarea unui termosistem trebuie analizata inca din etapa de proiectare, pentru a garanta atat izolarea a componentelor externe, cat si etanseitatea sistemului de anvelopare impotriva umezelii si a vantului. Estimam ca interesul beneficiarilor pentru astfel de solutii inovatoare este in crestere pe plan local, fapt dovedit si de succesul pe care l-au  inregistrat placile clasice de polistiren Dalmatina, care si-au consolidat pozitia in piata in cei patru ani de existenta. Practic, sunt beneficiari informati care solicita, inca de la inceputul proiectului, utilizarea acestor materiale. In mod evident, nu este vorba de volume mari, dat fiind si structura pietei romanesti, caracteristicile de psihografie si demografie ale populatiei, precum si evolutia comportamentului de cumparare post-recesiune. Caparol a traversat aceasta perioada de criza fara sa renunte la investitiile pentru cercetare-dezvoltare, propunand permanent produse inovatoare, avand caracteristici tehnice si functionale certificate".
 
***
La nivelul furnizorilor de sisteme exista o preocupare reala pentru promovarea materialelor care au capacitatea de a asigura obtinerea performantelor impuse de normele actuale, incluse in cadrul legislatiei europene. Este evident faptul ca tendinta actuala poate fi sustinuta doar de companiile de mari dimensiuni, ce au capacitatea de a sustine, din punct de vedere financiar, eforturile echipelor ce activeaza la nivelul departamentelor de cercetare-dezvoltare. Pe termen mediu si lung s-ar putea sa apara o multitudine de imbunatatiri ale standardelor actuale, ceea ce va genera o majorare a exigentelor in ceea ce priveste productia acelor solutii ce garanteaza indeplinirea conditiilor de dezvoltare durabila.  

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter