RO EN
Coșul este gol

RETTIG: Piata europeana a constructiilor se afla cu 20% sub nivelul din 2007

Producatorul finlandez de radiatoare Rettig, ce deruleaza in Romania afaceri anuale de peste 7 milioane de euro, a raportat vanzari totale de 456,7 milioane de euro in primele sase luni ale anului in curs, nivelul incasarilor fiind similar celui din aceeasi perioada a anului trecut. "Profitabilitatea companiei a crescut in semestrul intai datorita imbunatatirii eficientei si reducerii costurilor de operare, in pofida unui mediu economic dificil in Europa. Pentru intregul an estimam o continuare a imbunatatirii rentabilitatii si consolidarea la un nivel stabil a balantei comerciale. Totusi, consecintele crizei prelungite din Ucraina vor avea un efect negativ asupra operatiunilor noastre", a declarat Hans Sohlström, presedinte si CEO al grupului Rettig.
Din punct de vedere cantitativ, vanzarile din perioada ianuarie-iunie 2014 s-au mentinut la un nivel minim pe majoritatea segmentelor si pietelor de desfacere ale grupului finlandez, in conditiile in care volumul lucrarilor de constructii din UE a scazut cu aproape 3% in 2013, mentinandu-se trendul negativ inceput in 2008. Potrivit Euroconstruct, piata a crescut usor in prima parte a lui 2014 si se estimeaza ca va creste, in medie, cu 2% pe an in 2014-2016. Totusi, industria de profil se afla, in prezent, la un nivel cu circa 20% sub cel din 2007, ceea ce indica faptul ca un plus de 2% pe an reprezinta o dinamica foarte slaba de crestere. Activitatea precara din domeniul constructiilor rezidentiale si renovarilor a avut ca rezultat o scadere a cererii de radiatoare in Europa, potrivit datelor Rettig. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter