RO EN
Coșul este gol

Investitii de peste 66 milioane de euro, la TERAPLAST GP

 
Holding-ul Teraplast GP deruleaza un proces de relocare a principalelor facilitati de productie, pe un amplasament de 20 de hectare, situat la 10 km de municipiul Bistrita. "In prezent, implementam un program de investitii care se va desfasura in intervalul 2008 – 2013 si se va concretiza alocarea unei sume de 56 de milioane de euro, orientata pe trei directii principale: relocarea unitatilor de fabricatie, majorarea capacitatilor de productie si dezvoltarea de noi produse, solicitate de piata. De asemenea, pe termen mediu, intentionam utilizarea unor fonduri de circa 10 milioane de euro, pentru actiuni de extindere regionala.Cea mai mare parte a sumelor necesare (peste 60%) vor fi asigurate din resurse proprii, diferenta fiind sustinuta prin credite bancare si lansarea unei oferte publice initiale (IPO), pentru 25% din actiunile grupului. Referitor la listarea in cadrul Bursei de Valori Bucuresti, prospectul preliminar a fost deja aprobat de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), urmand ca actiunea sa fie demarata in momentul in care piata titlurilor mobiliare va depasi de momentul de criza cu care se confrunta in prezent", a declarat Emanuel Viciu, presedinte al Consiliului de Administratie (CA) Teraplast GP.
Cifra de afaceri de peste 70 de milioane de euro
Noul parc industrial va include majoritatea unitatilor de productie Teraplast, cu exceptia fabricii Orizont si a unitatii de executie a cahlelor de teracota. Deja hala Plastsistem a fost montata, productia realizandu-se pe noua linie automata, in valoare de 1 milion de euro, prin care se asigura o capacitate de fabricatie de 1,2 milioane mp (aceasta se va dubla, odata cu achizitia celui de-al doilea echipament de acelasi tip). Pana la sfarsitul anului, reprezentantii societatii preconizeaza ca toate instalatiile existente vor deja instalate in noua locatie. In 2007, concernul a realizat un volum al vanzarilor de aproximativ 70 de milioane de euro, in crestere cu 50%, comparativ cu rezultatele financiare ale anului anterior. "Aceasta evolutie accelerata a fost rezultatul implementarii in perioada 2004 – 2007 a unui program ambitios de investitii, care a totalizat peste 25 de milioane de euro si s-a concretizat – in principal – prin achizitia de linii de fabricatie de ultima generatie. Este vorba despre instalatii de extrudare, echipamente CNC de fabricatie a panourilor termoizolante (aflate in dotarea Plastsistem), utilaje automate de productie a tamplariei etc. Pentru 2008, rezultatele din primele doua luni indica deja o majorare cu 20% a incasarilor, ceea ce ne determina sa apreciem ca, la sfarsitul anului, ne vom incadra pe acelasi trend cu o sporire a veniturilor de 30%, in pofida faptului ca vor aparea anumite impedimente datorate relocarii", a precizat oficialul companiei. Informatii suplimentare, la www.teraplast.ro

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter