RO EN
Coșul este gol

HIGH TECH CLIMA: Perspective de realizare a unor vanzari de 20 milioane de euro

High Tech Clima (HTC), parte a Elevion Group, este o companie prezenta de peste doua decenii pe piata din Romania, care realizeaza lucrari de instalatii de incalzire, ventilatie si aer conditionat, lucrari de instalare apa si canalizare, sisteme de sprinklere si lucrari electrice pentru de proprietati comerciale. Axandu-se pe serviciile energetice integrate (ESCO), grupul Elevion ofera solutii care combina perfect reducerea durabila a amprentei de carbon, cresterea continua a eficientei energetice, obtinerea de economii semnificative la costurile energiei, promovarea de sisteme de energie regenerabila si de echipamente tehnice pentru cladiri (TGA), precum si a serviciilor aferente. Elevion Group are in componenta companii ce ofera servicii si solutii energetice extrem de flexibile, puternice si accesibile, a caror activitate este sustinuta de puterea financiara a unui holding international. Incluzand 60 de firme si peste 4.700 de angajati, grupul opereaza in 12 tari - inclusiv Germania, Austria, Italia, Polonia si Romania. HTC activeaza inclusiv ca antreprenor general pentru operatiuni mecanice si electrice realizate la parcuri logistice, cladiri de birouri, centre comerciale/ supermarketuri etc. Echipele de proiectare sunt formate din profesionisti capabili sa livreze solutii exceptionale. Principala piata a HTC este Romania, insa societatea a participat la obiective in toata Europa, cu deosebire in Cehia, Germania, Polonia si Bulgaria etc., unde a oferit servicii complete pentru imobile de birouri si comerciale. In cele ce urmeaza, Ionut Catalin Carvaci, CEO al HTC, se refera la problematica actuala a domeniului si la perspectivele de crestere.
 
- Cum a evoluat activitatea din domeniul executiei de instalatii in 2023 si in ce directii considerati ca se va dezvolta aceasta in perioada urmatoare?
- Prima jumatate a anului in curs a adus cu sine o crestere de 40% a cifrei de afaceri fata de intervalul similar al exercitiului financiar precedent. In perioada respectiva, am consolidat liniile traditionale de business (instalatii HVAC-R, sanitare si de stingere a incendiilor), am revigorat linia de afaceri aferenta instalatiilor electrice si am lansat doua noi directii de activitate, legate de mentenanta si energii regenerabile. Intrucat piata investitiilor private se situeaza un trend descrescator, incercam sa accesam din ce in ce mai mult proiectele cu finantare publica atat din fonduri ale autoritatilor locale si centrale, cat si surse europene.
 
 
- Precizati nivelul cifrei de afaceri realizate de companie in 2022 si estimati evolutia acesteia in 2023. Ce evolutie ati inregistrat in primele 6 luni din 2023 comparativ cu aceeasi perioada din anul precedent?
- In 2022, am raportat o cifra de afaceri de peste 18 milioane de euro. In prima parte a anului in curs, am inregistrat vanzari in cuantum de peste 10 milioane de euro, mai mult comparativ cu perioada de referinta, cand rezultatele s-au situat la putin peste 6 milioane de euro. Acest lucru ne face sa credem ca vom depasi 20 de milioane de euro pana la finalul exercitiului financiar actual.
 
- Care sunt principalele proiecte la care lucrati in aceasta perioada? La ce valoare se ridica portofoliul total de proiecte ale companiei si ce orizont temporar acopera?
- In prezent, activitatea HTC se deruleaza la depozitul Lidl Nedelea (judetul Prahova), Catedrala Mantuirii Neamului, AFI Loft si One High District. Valoarea totala a portofoliului de lucrari curente este de 75 milioane de euro, acoperind perioada 2023-2025.
Aceste proiecte completeaza un portofoliu extins de proiecte majore, dew anvergura, la care compania noastra a participat in activitatea sa de peste doua decenii. Printre acestea se afla centrele comerciale Festivas Centrum Sibiu, Shopping City Targu Mures, Emag Ungaria, B.A. Park Brussell, Proemanda Novi Sad, cladirile de birouri AFI Park Brasov si Tiriac Tower, precum si Hotelul Yoku din Brasov.
 
 
- Care sunt cei mai mari furnizori de echipamente cu care lucrati? Oferiti detalii despre cele mai noi tehnologii pe care le utilizati pe santiere.
- Furnizorii nostri traditionali sunt Daikin, Halton, Smay, Trox, QNSolar si altii. In ceea ce priveste inovatiile, instalam unitati de conditionare a aerului cu volum sau debit variabil de agent frigorific ecologic, in pompa de caldura, sisteme de iluminat LED cu nivel diferentiat de iluminare, actionat automat, solutii de recuperare a caldurii dotate cu recuperatoare eficiente din punct de vedere energetic si panouri solare fotovoltaice avand randamentul maxim existent in acest moment.
 
- Care sunt directiile de actiune viitoare, in vederea dezvoltarii companiei? Vizati extinderea si in alte sectoare de activitate?
- In viitor, ne dorim sa ne dezvoltam in directia furnizarii si montajului de panouri solare. Am dezvoltat un nou departament specializat pe acesta nisa, unde ne dorim sa performam. Lucram cu produse de calitate, conforme cu orice cerinta si nevoie a clientului, iar acest lucru ne determina sa fim increzatori in succes. 
In continuare, livram proiectele la timp, fara intarzieri, ceea ce ne permite sa continuam parcursul pe un trend ascendent. Reusim sa realizam proiecte de inalta calitate datorita echipamentelor performante pe care le utilizam. Suntem mandri, de asemenea, de echipele noastre de specialisti, care dau dovada de profesionalism si seriozitate. 
 
- Cum au evoluat preturile de executie ale lucrarilor de instalatii in ultimele 12 luni si cum estimati ca vor fluctua ele in perioada urmatoare?
- Sunt mai multi factori care au influentat majorarea preturilor pentru executie, cum ar fi, de exemplu, pandemia sau razboiul. Acestea au dus la cresterea cotatiilor la materiile prime. Insa principala majorare vine din lipsa fortei de munca pe piata din Romania. Anticipand acest fapt, ne-am orientat pentru a aduce muncitori din afara, in special din India. Acestia dau dovada de o putere de munca deosebita, precum si de profesionalism.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter