RO EN
Coșul este gol

CATD SA: Optimizarea sistemului edilitar necesita inca 200 milioane de euro

In calitate de principal operator in domeniul serviciilor de alimentare cu apa si canalizare din judet, Compania de Apa Targoviste - Dambovita SA deruleaza, in prezent, un proiect amplu, a carui valoare depaseste 583 milioane de lei. Obiectivul de investitii vizeaza extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa potabila si uzata din mai multe localitati, finantarea fiind asigurata din surse nerambursabile.
 
Interviu cu directorul general al Companiei de Apa Targoviste - Dambovita, Constantin Dan Dorin Staicu.
 
- Ce presupune obiectivul de investitii aflat in derulare?
- Proiectul prevede executia lucrarilor de infrastructura edilitara, respectiv de alimentare cu apa potabila si uzata, din aglomerarile Targoviste, Moreni, Gaesti, Pucioasa, Fieni si Titu. Lucrarile propriu-zise au fost demarate in anul 2010 si, deoarece am avut la dispozitie 42 de luni pentru implementarea acestui obiectiv - de care vor beneficia aproximativ 172.000 de locuitori -, finalizarea acestora a fost prevazuta pentru sfarsitul anului 2013. Din suma totala necesara definitivarii lucrarilor, contributia nerambursabila a asigurat 77,4% din valoarea totala, diferenta fiind completata din contributia societatii noastre (8,8%), a autoritatilor centrale (11,9%) si a celor locale (1,8%).
 
- Ce directii de actiune prevede strategia viitoare de afaceri?
- Strategia de dezvoltare a companiei noastre pentru intervalul 2013-2015 include mai multe directii de actiune, in functie de aspectul vizat. Astfel, avem cate o strategie pentru fiecare componenta a afacerii, incepand cu laturile comerciala si de marketing, operationala si de intretinere, pana la resursele umane, sistemele informationale sau managementul financiar. Principalul scop al implementarii si monitorizarii actualului plan de administrare vizeaza consolidarea pozitiei noastre in calitate de operator regional in domeniul administrarii retelelor edilitare, in toate zonele din judet. Astfel, prin procesul de extindere, ce include preluarea in operare a noi localitati, urmarim majorarea gradului de competitivitate la nivel national si, intr-un context mai amplu, chiar pe plan european. In ceea ce priveste rezultatele financiare, avand in vedere ca in primul semestru din 2013 incasarile au insumat 23,3 milioane de lei, pentru intregul an fiscal estimam venituri de 46,2 milioane de lei, in usoara crestere fata de cele din intervalul anterior de referinta, cand am consemnat 45,4 milioane de lei.
 
- Care sunt dificultatile intampinate in activitate? 
- Aspectul care genereaza cele mai multe dificultati in derularea activitatii noastre, prin implicatiile legate de suportabilitatea facturilor la serviciile de alimentare cu apa si canalizare, este reprezentat de gradul ridicat de pauperitate in randul populatiei. Totodata, faptul ca in intervalul 2000-2012 dezvoltarea retelelor edilitare s-a realizat in mod haotic a dus la configurarea sistemelor cu un numar redus de surse de apa si statii de epurare, aspect pe care trebuie sa il corectam prin proiectele actuale.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter