RO EN
Coșul este gol

ANALIZA: Scadere de 20% pe piata de tubulatura si fitinguri in 2010

In primele noua luni ale acestui an, companiile implicate pe piata de tubulatura si fitinguri din Romania au raportat scaderi ale cererii cuprinse intre 10% si 30%, principala cauza semnalata de managerii societatilor specializate fiind reprezentata de blocarea investitiilor publice in cazul proiectelor de alimentare cu apa, de canalizare si transport al gazelor naturale si petrolului. In general, in 2010 se concretizeaza estimarile negative anuntate la inceputul anului, cand o diminuare de 20% a sectorului reprezenta cel mai sever scenariu posibil. Transpusa in cifre, aceasta reducere ar insemna o valoare a pietei de tubulatura din plastic de aproximativ 100 milioane de euro, avand in vedere faptul ca, in 2009, aceasta a fost de 125 milioane de euro. Astfel, cifra de afaceri a companiilor specializate in productia si comercializarea de tevi din PVC (policlorura de vinil) si PE (polietilena) - materialele cel mai des utilizate pe piata interna de tubulatura - se va situa, in mod consecutiv consecutiv, pentru a doua oara sub nivelul din anul precedent. O tendinta similara va fi consemnata si in cazul societatilor care livreaza fitinguri si scule pentru astfel de instalatii, avand in vedere interdependenta dintre aceste segmente.
Se previzioneaza ca o revenire a activitatilor specifice pe un trend ascendent va fi posibila incepand din anul 2011, datorita obligatiilor asumate de statul roman prin tratatul de aderare la Uniunea Europeana, care prevad atingerea unor obiective importante in ceea ce priveste investitiile in infrastructura utilitara. Potrivit unor date furnizate de Institutul National de Statistica (INS), la sfarsitul anului trecut numai 9,25 milioane de locuitori ai Romaniei erau racordati la reteaua nationala de canalizare, respectiv numai 43,1% din populatia tarii.
Pentru a citi articolul integral, click aici

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter