RO EN
Coșul este gol

COLAS: Regres al activitatii pe segmentul de infrastructura rutiera

Compania franceza Colas, parte a grupului Bouygues, a comunicat datele aferente primului trimestru al anului in curs. Conform informatiilor cuprinse in raport, cifra de afaceri a corporatiei s-a diminuat cu 5%, pana la 2,1 miliarde euro, in special datorita scaderii cu 7% a veniturilor provenite din proiectele de infrastructura rutiera, ce au insumat 1,6 miliarde euro. Motivele principale pentru regresul inregistrat de activitatea companiei pe segmentul mentionat anterior au fost reprezentate de vremea nefavorabila pe plan continental si debutul mai lent al lucrarilor in America de Nord in intervalul ianuarie-martie al anului in curs. In ceea ce priveste activitatile specializate ale companiei - lucrari de infrastructura feroviara si constructia de statiilor de tratare a apei - incasarile au consemnat o sporire de 2%. Cu toate acestea, Colas a raportat o pierdere de 131 milioane de euro la nivel de grup, apropiata de nivelul celei inregistrate in primul trimestru al anului 2012 si care s-a situat la 127 milioane de euro. In cadrul documentului se mai precizeaza ca scaderea consemnata in intervalul ianuarie-martie este o constanta pentru grupul francez, fiind inregistrata la inceputul fiecarui an, dar estimarile curente sunt pozitive in ceea ce priveste cifra de afaceri si profitul net consolidat la nivelul exercitiului financiar in curs.
***
Compania Colas a intreprins o activitate indelungata in Romania, fiind prezenta prin intermediul unei subsidiare omonime pe piata locala intre 1994 si 2011, cand a decis sa se retraga. Cifra de afaceri consemnata de fosta filiala in 2011 a fost de 121 milioane de lei. Informatii suplimentare, la www.colas.com.
 
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter