RO EN
Coșul este gol

VASLUI: Investitie de 20 milioane euro in constructia unui nou bazon olimpic de inot

Guvernul a aprobat, la propunerea Ministerului Dezvoltarii, indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui bazin de inot olimpic in municipiul Vaslui.
Obiectivul va fi construit pe un regim de inaltime S+P+M (subsol + parter + mezanin) si va avea trei bazine de inot (1 bazin de 50x25 m pentru concursuri internationale, 1 bazin de 25x12.5 m pentru antrenamente, 1 bazin de 25x12.5 m pentru copii), precum si toate spatiile anexe necesare.
In timpul competitiilor sportive, in cladire se vor putea afla simultan 1.127 de persoane: 100 inotatori, 10 persoane cu functii auxiliare (salvamari, personal terapii etc.), 989 persoane in tribuna fixa, 15 persoane in tribuna oficiala si 13 angajati.
In vederea producerii energiei din surse regenerabile, a fost prevazut un sistem de 126 panouri solare cu cate 30 de tuburi vidate montate pe o structura metalica in parcare, pentru a nu incarca acoperisul constructiei proiectate. De asemenea, se va instala un sistem de generare a energiei electrice cu panouri solare fotovoltaice, inclusiv stocare in baterii, pentru consumul propriu al cladirii, puterea instalata a sistemului propus fiind de 95 kW.
Bazinul olimpic, in valoare totala de 97.129.000 lei, va fi finantat de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei, prin Compania Nationala de Investitii, durata de executie a lucrarilor fiind estimata la 18 luni.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter