RO EN
Coșul este gol

STUDIU: Municipiile resedinta de judet reunesc un numar important de santiere

Pana la sfarsitul lunii septembrie 2010, volumul lucrarilor de constructii (ca serie bruta) a scazut cu 16,4% comparativ cu perioada similara din anul 2009, potrivit Institutului National de Statistica. Referitor la cladirile rezidentiale, fata de intervalul similar din anul trecut, indicativul s-a diminuat cu 37,9%, in cazul cladirilor nerezidentiale - cu 20,2%, iar la constructiile ingineresti - cu 3,1%. Analiza realizata de catre departamentul specializat al revistei Agenda Constructiilor, referitor la santierele operationale municipiile resedinta de judet, a relevat faptul ca numarul cel mai mare de obiective aflate in constructie se regaseste in Arad, Cluj-Napoca, Targoviste, Piatra Neamt si Alba Iulia. In ceea ce priveste cladirile de birouri, cele mai multe se inregistreaza in Cluj-Napoca, Iasi si Satu Mare. In cazul proiectelor industriale, ponderea o detin orasele Satu Mare, Oradea si Cluj-Napoca. De asemenea, in Arad, Cluj-Napoca si Targoviste sunt consemnate cele mai multe imobilele rezidentiale, in Cluj-Napoca, Tulcea, Constanta, Satu Mare, Oradea si Alba Iulia - numeroase obiective turistice, iar in Constanta, Brasov, Iasi si Piatra Neamt - un numar semnificativ de cladiri avand destinatia de desfasurare a activitatilor sportive.
Analiza isi propune evidentierea particularitatilor specifice santierelor deschise in resedintele de judet, fiind vizate urmatoarele: Alba Iulia, Arad, Pitesti, Bacau, Oradea, Bistrita, Botosani, Brasov, Braila, Buzau, Resita, Calarasi, Cluj-Napoca, Constanta, Sfantu Gheorghe, Targoviste, Craiova, Galati, Giurgiu, Targu Jiu, Miercurea Ciuc, Deva, Slobozia, Iasi, Baia Mare, Drobeta-Turnu Severin, Targu Mures, Piatra Neamt, Slatina, Ploiesti, Satu Mare, Zalau, Sibiu, Suceava, Alexandria, Timisoara, Tulcea, Vaslui, Ramnicu Valcea si Focsani. Pentru realizarea analizei, au fost luate in calcul obiectivele autorizate, aflate in executie in prezent sau ale caror lucrari vor fi initiate in perioada urmatoare. Au fost vizate proiectele de birouri, industriale (spatii/centre comerciale, hale de productie/depozitare), rezidentiale (blocuri de locuinte, vile si case de vacanta), turistice (hoteluri, moteluri, pensiuni si cabane turistice) si cu destinatie sportiva (sali de sport, bazine de inot si complexuri).
Pentru a citi articolul integral, click aici

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter