RO EN
Coșul este gol

PIDU: Proiecte in valoare de 360 milioane de euro, la nivel national

Obiectivele domeniului major de interventie „Planuri Integrate de Dezvoltare Urbana - PIDU” sunt reprezentate - conform Programului Operational Regional – de cresterea calitatii vietii si crearea de noi locuri de munca in orase, prin reabilitarea infrastructurii urbane si imbunatatirea serviciilor aferente, inclusiv a celor sociale, precum si prin dezvoltarea structurilor de sprijinire a afacerilor si a antreprenoriatului. In cadrul acestei axe prioritare se vor finanta PIDU pe termen mediu sau lung, avand ca scop regenerarea arealelor urbane (zone de actiune urbana), clar delimitate spatial in cadrul oraselor. Implementarea acestora va avea impact atat asupra dezvoltarii de ansamblu a orasului, cat si a zonei inconjuratoare. PIDU vor viza crearea si aplicarea unor proiecte de reabilitare a infrastructurii urbane degradate, dezvoltarea activitatilor antreprenoriale pentru ocuparea fortei de munca, precum si actiuni de modernizare a infrastructurii sociale si imbunatatirea serviciilor specifice.
Planurile integrate de dezvoltare si regenerare urbana vor contribui la atingerea obiectivului specific al POR - si anume cresterea rolului economic si social al oraselor, prin aplicarea unei abordari policentrice pentru o dezvoltare mai echilibrata a regiunilor, in concordanta cu obiectivele Strategiei Nationale pentru Dezvoltare Regionala si Cadrului National Strategic de Referinta, precum si cu Orientarile Strategice Comunitare pentru actuala perioada de programare 2007-2013. “Astfel, in cadrul acestei axe prioritare se vor finanta, pe baza unor planuri integrate de dezvoltare, proiecte promovate de poli de crestere - alcatuiti dintr-un mare centru urban si zona sa de influenta (areal de antrenare), poli de dezvoltare urbana – reprezentati de 13 orase/municipii, si centre urbane - constituite de orase/municipii cu peste 10.000 de locuitori, altele decat polii de crestere si polii de dezvoltare urbana”, se arata in ghidul programului.
Un numar de 13 municipii au fost desemnate de Guvern drept poli de dezvoltare urbana, respectiv Arad, Baia Mare, Bacau, Braila, Galati, Deva, Oradea, Pitesti, Ramnicu Valcea, Satu Mare, Sibiu, Suceava si Targu Mures.
Obiectivele incluse in aceasta categorie se vor finanta cu prioritate prin POR 2007 - 2013 si fonduri bugetare pentru dezvoltarea activitatilor economice. Pentru lista completa a proiectelor de investitii incluse, click aici

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter