RO EN
Coșul este gol

MMAP va construi 15 platforme de depozitare a deseurilor reciclabile din constructii

Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor (MMAP) are in plan constructia a 15 platforme mari pentru zonele urbane, acolo unde pot fi depozitate inclusiv deseurile din constructii, care ulterior pot ajunge la reciclare si pot reintra in circuitul economic. Potrivit ministrului Tánczos Barna, aceasta este o investitie prioritara a MMAP, finantarea proiectelor urmand a fi realizata prin Planul National de Rezilienta si Redresare (PNRR).
"Depozitarea, procesarea si reciclarea deseurilor din constructii este o problema majora, inca nerezolvata a Romaniei. O investitie prioritara a MMAP din Programul National de Rezilienta si Redresare este construirea unei retele de depozitare voluntara a deseurilor. Vom construi 15 platforme mari pentru zonele urbane, acolo unde pot fi depozitate inclusiv deseurile din constructii, care ulterior pot ajunge la reciclare si pot reintra in circuitul economic", a declarat ministrul Mediului.
Oficialul a avut vineri o intrevedere de lucru cu reprezentantii Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei. Discutiile au vizat problemele legislative si de ordin practic din domeniul gestionarii deseurilor, economia circulara si indeplinirea angajamentelor asumate in cadrul Pactului Verde European.
"Am avut un schimb de informatii constructiv si am stabilit principalele linii de cooperare privind aceste domenii. Este important sa cream o baza de date nationala in care sa urmarim toate deseurile in Romania. In acest scop Administratia Fondului pentru Mediu are un program de finantare pentru imbunatatirea sistemului informatic SIATD pentru trasabilitatea deseurilor", a precizat Tánczos Barna.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter