RO EN
Coșul este gol

ILFOV: Ansamblu de 60 de case pasive de lux, in nordul Capitalei

Compania Alesonor Constructii SA dezvolta primul ansamblu rezidential de case pasive de lux din Romania, cele 60 de unitati (P+1E si P+2E) urmand a fi realizate pana in luna decembrie 2017 in Tunari (judetul Ilfov). Potrivit datelor disponibile, preturile vilelor pornesc de la 230.000 de euro (plus TVA). Cele 60 de locuinte vor fi dezvoltate pe un teren de 5 hectare, urmand a fi realizate 15-20 de unitati pe an. Antreprenorul general al lucrarilor este compania Cabro Construct, din Bucuresti. "Ansamblul va fi construit in sase etape, fiecare cuprinzand 10 vile. In luna decembrie 2014 se vor finaliza primele zece case, urmand ca in ianuarie 2015 sa inceapa lucrarile la alte 10 unitati. Au fost vandute, deja, patru case, iar alte trei au fost rezervate", a declarat Ana Maria Istrate, responsabil de proiect. Casele au fost concepute respectand principiile proiectarii bioclimatice si standardele caselor pasive, aplicate pana acum in Romania doar la nivel experimental. Imobilele sunt realizate pe structura din beton armat cu inchideri din caramida, prezinta suprafete vitrate mari, din sticla termoizolanta, iar la exterior este aplicat un termosistem din polistiren expandat cu o grosime de 20 cm. Utilizand o serie de tehnologii menite sa sporeasca eficienta energetica, casele ajung la un consum de electricitate de 32 kWh/mp/an, ceea ce determina reducerea semnificativa a cheltuielilor de intretinere. Locuintele vor fi dotate, in varianta standard, cu pompe de caldura, panouri solare, sisteme de incalzire prin pardoseala, echipamente de ventilatie cu recuperarea caldurii, instalatii pentru filtrarea particulelor din aerul interior si, optional, pot fi montate si panouri fotovoltaice pe terasa cladirilor. Potrivit reprezentantului Alesonor, o casa pasiva este cu doar 10% mai scumpa fata de o locuinta standard.
***
Compania Alesonor este activa in Romania din anul 2003, pana in prezent dezvoltand o serie de proiecte rezidentiale si de birouri in Bucuresi: Almond Tree Residence, Clover Residence, Magnolia Residence, Black Tulip Residence si Ivy Office. Proiectul Amber Gardens a obtinut deja certificarea de "Casa Verde", acordata de Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi (RoGBC).
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter