RO EN
Coșul este gol

CRAIOVA: Semnare contract de 82 milioane lei de extindere retele de apa /canalizare

In cadrul unei conferinte de presa la care au participat primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu si viceprimarul Daniela Barbu, Compania de Apa Oltenia S.A. a semnat un nou contract de executie lucrari deosebit de important pentru municipiul Craiova, in cadrul ”Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Dolj, in perioada 2014-2020”. Este vorba despre CL 01 - Reabilitare si extindere retele de apa si canalizare in zona de Est a Municipiului Craiova.
Investitiile care se vor face in baza acestui contract vizeaza lucrari in cartierele Bariera Valcii, Drumul Apelor, Plaiul Vulcanesti, Valea Rosie - unde se extinde reteaua de alimentare cu apa a cartierului ANL, dar si in Craiovita Noua, 1 Mai, zona de la Podul Consul pana la Niela. Practic, avand in vedere ca pe zona de Vest a Craiovei se lucreaza deja, intreg municipiul va deveni un mare santier.
Licitatia a fost castigata de Asocierea S.C. DSE Consulting S.R.L. - S.C. Thermal Pipes Solutions S.R.L. - S.C. Utalim S.A., la o valoare de 82.611.548,26 Lei, fara TVA. Lucrarile aferente contractului „DJ-CL-01 Reabilitare si extindere retele de apa si canalizare in zona de Eest a Municipiului Craiova”, cuprind extinderea retelei de alimentare cu apa in cartierul ANL din Valea Rosie pe o lungime de 1.858 metri, reabilitarea retelei de alimentare cu apa pe o lungime totala de 7.327 metri, extinderea retea de canalizare pe o lungime de 29.746 metri, incluzand 1.991 racorduri si 833 camine de vizitare, reabilitarea retetei de canalizare pe o lungime de 24.380 metri, incluzand 1.429 racorduri si 865 camine de vizitare, dar si constructia unui numar de 5 statii noi de pompare a apei uzatei (si conductele de refulare aferente), precum si reabilitarea statiilor de pompare a apei uzate din Craiovita Noua si 1 Mai.
Contractul include lucrari de constructie, furnizare si montaj utilaje si echipamente tehnologice,testare si punere in functiune a acestora, dar si remedierea eventualelor defecte aparute in perioada de garantie. Durata de executie a lucrarilor si de punere in functiune a instalatiilor este de 36 de luni, iar Perioada de Garantie este de 36 de luni.
Primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, a declarat ca este multumita de ritmul in care se lucreaza pe partea de Vest a municipiului, intrucat este prezenta des pe santier, si asteapta aceeasi mobilizare din partea castigatorilor licitatiei, fiind vorba despre aceeasi asociere de firme: „Este o zi foarte buna pentru Craiova. Deja se lucreaza pe partea de Vest a municipiului, iar acum s-a semnat contractul pentru partea de Est, care cuprinde cartierele 1 Mai, Valea Rosie, Bariera Valcii, Aleile Simnic, Plaiul Vulcanesti, Drumul Muntenilor, practic, toate zonele care nu au canalizare. Mai sunt cateva strazi care nu au fost prinse in proiect pentru ca nu erau in domeniul public in anul 2015, insa pe acestea Compania de Apa Oltenia va introduce canalizare cu forte proprii, astfel ca, la finalul proiectului, intreg municipiul Craiova sa beneficieze de canalizare”.
Directorul general al Companiei de Apa Oltenia, av. Alin Suiu, a explicat faptul ca intarzierea cu care s-au semnat contractele pentru municipiul Craiova a fost generata de lipsa unor firme puternice, care sa poata derula si finaliza aceste lucrari, licitatiile fiind reluate: „Vreau sa va asigur si eu ca, la finalizarea lucrarilor prevazute in cadrul proiectului, toata Craiova va fi conformata la canalizare. Pe strazile care au ajuns in domeniul public dupa anul 2015 si nu au canalizare, investitiile se vor face din fonduri proprii ale Companiei de Apa Oltenia, astfel ca nu va ramane nici o zona neacoperita. A durat ceva mai mult sa semnam cele doua contracte pe Craiova pentru ca am fost nevoiti sa reluam licitatiile. In prima faza au lipsit firmele puternice, care sa aiba toate documentele si experienta necesara unor lucrari de asemenea anvergura. Acum speram ca, intr-o luna, o luna si jumatate, dupa ce obtin toate autorizatiile, antreprenorii sa demareze lucrarile si pe partea de Vest. Ne-au dat asigurari ca se va intra in forta, pe mai multe strazi, astfel incat sa se finalizeze cate un cartier, pentru ca deranjul provocat cetatenilor sa fie cat mai mic”.
Contractul de lucrari semnat in cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Dolj, in perioada 2014-2020 - care are o valoare totala de peste 445 milioane euro -, nu este singurul ce vizeza Craiova. Lucrarile sunt in plina desfasurare la alte doua, respectiv cel care prevede montarea a peste 1000 camine de apometru complet echipate si peste 22.000 de apometre cu citire la distanta si la reabilitarea si extinderea retelelor de apa si canalizare in zona de Est a municipiului Craiova. Peste 100 milioane de euro din fondurile proiectului merg catre Craiova, pentru a asigura un grad cat mai mare de acoperire cu servicii centralizate de apa si apa uzata. Termenul de finalizare a lucrarilor este sfarsitul anului 2023.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter