A fost predat catre constructor amplasamentul pentru realizarea obiectivului de investitii ”Extindere si modernizare terminal pasageri la Aeroportul International Maramures”. Acest moment marcheaza startul lucrarilor pentru realizarea constructiei care va deservi ca terminal de pasageri.
Pana la finalul anului 2023, terminalul va fi montat, urmand ca la jumatatea anului 2024 noul terminal de pasageri sa fie deja functional.
”Voi urmari indeaproape intregul proces de constructie a acestui obiectiv de investitii vital pentru dezvoltarea Maramuresului. Aeroportul International Maramures este, practic, o poarta spre dezvoltare, care va contribui la cresterea economica a judetului nostru”, a declarat Ionel Bogdan, presedintele Consiliului Judetean Maramures.
Noul terminal va asigura deservirea unui volum de 450 pasageri/ora si va avea o suprafata totala desfasurata de 12.209 mp.
In 2022 a fost semnat contractul de finantare pentru acest proiect, iar anul acesta, in luna mai, a fost semnat contractul pentru proiectarea si executia noului terminal.
Compania Concelex a proiectat si va realiza acest obiectiv de investitii important pentru judetul Maramures. Este o companie cu antreprenoriat 100% romanesc, care vine cu o expertiza in implementarea acestui tip de proiecte, avand in portofoliu obiective de investitii in derulare, precum extinderea si modernizarea aeroporturilor “Aurel Vlaicu” din Timisoara si “Delta Dunarii” din Tulcea.
Din asocierea condusa de Concelex mai fac parte companiile Concelex Engineering si Concrete & Design Solutions, precum si subcontractantii CES Consulting Services, Sight Control, Quad Still Paint, Secunet Project, Conelectro Service, Electrical Integration System, Miga Airvent, DP Proiect Instal, Global GIS Consulting AG, Geo-Tech, EZ Project AG, Con Gaz Prest, Frigoterm Expert si Schindler Romania.
Valoarea totala a proiectului este de peste 134 milioane lei, din care circa 96 milioane lei finantare nerambursabila din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM), peste 14 milioane lei finantare nerambursabila din bugetul national si circa 2 milioane lei cofinantare eligibila a Judetului Maramures.