RO EN
Coșul este gol

ANALIZA: Obiectivele sportive sunt finantate preponderent din fonduri publice

Cea mai mare parte a cladirilor cu destinatie de desfasurare a activitatilor sportive este dezvoltata de catre Compania Nationala pentru Investitii (CNI). Programul de constructie a salilor de sport a inclus, anul acesta, un numar de 80 de obiective si a presupus investitii totale de 350 milioane de lei. In ceea ce priveste caracteristicile specifice ale cladirilor respective, analiza realizata in cadrul departamentului specializat al revistei Agenda Constructiilor (care include si investitiile private in asemenea proiecte) a evidentiat faptul ca imobilele au un regim de inaltime mic (de maximum P+1E), la majoritatea se executa structura de rezistenta, iar termenul de finalizare pentru multe dintre acestea este anul 2011. Peste 15% din proiecte sunt dezvoltate in regiunea Bucuresti-Ilfov, Moldova detine un procent de 14,6% din total, Muntenia-Dobrogea - de 30,1% si Transilvania - de 39,9%.
Majoritatea obiectivelor cu destinatie de desfasurare a activitatilor sportive sunt dezvoltate de CNI, institutie aflata in subordinea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT). Constructia acestora se realizeaza pe baza proiectelor-pilot, elaborate si aprobate in conformitate cu prevederile legale. Initial, prin acest program, au fost construite sali de sport cu o capacitate de 50 locuri fiecare. Incepand cu anul 2005, au fost lansate noi modele tipizate, si anume: sala de sport cu o capacitate de 150 de locuri (in special pentru mediul urban) si sala de educatie fizica (destinata zonele rurale). De asemenea, programul vizeaza si realizarea unor bazine de inot si patinoare artificiale. In cadrul programului, se pot edifica trei tipuri de bazine: de inot didactic, de polo (inclusiv un bazin didactic pentru antrenamente) si olimpic (cu 10 culoare si un bazin didactic pentru antrenamente). In ceea ce priveste patinoarele artificiale, programul presupune executia a catorva categorii de cladiri: pentru competitii internationale (avand caracter multifunctional si minimum 5.000 de locuri), artificiale - destinate competitiilor interne sau internationale, cu maximum 3.500 de locuri) si artificiale (didactic-scolare si de agrement).
Pentru a citi articolul integral, click aici

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter