RO EN
Coșul este gol

MARTIFER: Contracte de 280 milioane de euro pentru divizia de constructii metalice

Grupul Martifer, din Portugalia, cu activitati in domeniile constructiilor metalice si energetic, a realizat, in primele trei luni ale acestui an, venituri de 102,5 milioane de euro, in scadere cu 29,6% fata de nivelul din 2008. Rezultatele negative au fost cauzate de reducerea activitatii diviziilor de sisteme energetice (-74,1%) si constructii metalice (-13,8%), in contextul in care conditiile economice au continuat sa fie nefavorabile pentru inceperea de proiecte noi. Astfel, divizia de constructii metalice a inregistrat incasari de 59,1 milioane de euro, veniturile din cadrul departamentului de sisteme energetice au scazut la 15,4 milioane de euro, in timp ce sectorul destinat exploatarii energiei solare a consemnat o crestere de 75,4%, pana la 25,1 milioane de euro. Portofoliul de proiecte al diviziei de constructii metalice insumeaza lucrari de 280 milioane de euro, repartizate in Portugalia (37%), Spania (15%), Europa Centrala (16%) si alte tari (32%). Printre cele mai importante proiecte ce vor fi definitivate in perioada 2010 - 2011 se afla: executia podului Ulla in Coruña, Spania (in valoare de 16,7 milioane de euro), a Terminalului nr. 2 al Aeroportului din Dublin, Irlanda (61 milioane de euro), a stadionului Baltic Arena din Gdansk, Polonia (11 milioane de euro), a uzinelor Renault din Tanger, Maroc (25,3 milioane de euro) etc. De asemenea, societatea este implicata in executia structurii metalice a Pasajului Basarab din Bucuresti, proiectul avand o valoare de 5,1 milioane de euro.
Grupul Martifer este prezent in Romania din anul 2006, pe segmentul energetic, dupa ce a achizitionat cinci microhidrocentrale prin intermediul companiei autohtone Eviva Hidro Roman. In prezent, concernul portughez desfasoara - la nivel national - si operatiuni in cadrul domeniului constructiilor prin subsidiara Martifer Constructii Romania (cu sediul in Bucuresti). Totodata, compania detine si o fabrica biodiesel in localitatea Lehliu, din judetul Calarasi. Informatii suplimentare, la www.martifer.com

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter