RO EN
Coșul este gol

AK STEEL: Estimari optimiste pentru prima parte a lui 2010

Holdingul nord-american AK Steel, din SUA, specializat in procesarea otelului si productia de tabla bobinata, otel inoxidabil si fire, a dat publicitatii rezultatele financiare pentru trimestrul al patrulea din 2009 si intregul an. Raportul oficial indica vanzari totale ce depasesc 4 miliarde USD, corespunzatoare livrarii a 3,93 milioane de tone de produse din otel, ceea ce reprezinta o diminuare de 47%, in comparatie cu nivelul cifrei de afaceri obtinute in 2008. In ultimul trimestru al anului trecut, incasarile au totalizat 1,32 miliarde USD (1,37 milioane de tone), cu doar 10% fata de intervalul octombrie - decembrie 2008. Aceasta indica o atenuare puternica a trendului descendent spre sfarsitul exercitiului financiar. Reprezentantii concernului explica scaderea severa inregistrata prin conditiile deosebit de nefavorabile care s-au manifestat pe piata in ultima perioada. Aceasta situatie a fost, insa, perceputa ca o oportunitate de consolidare a activitatii companiei, fapt demonstrat prin obtinerea de profit, incepand cu luna iulie 2009.
Pentru prima parte a lui 2010, oficialii AK Steel estimeaza ca livrarile se vor mentine la nivelul consemnat in trimestrul al patrulea, in vreme ce incasarile se vor majora, pe fondul cresterii pretului cu o cota cuprinsa intre 4% si 5%. De asemenea, se anticipeaza o diminuare a costurilor de intretinere si reparatii, care ar putea fi, insa, anulata de cresterea cheltuielilor cu materiile prime si cu stocurile. Informatii suplimentare, la www.aksteel.com

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter