RO EN
Coșul este gol

TRIMBLE: Veniturile recurente se situiaza la un nivel record in trimestrul al patrulea

Trimble a anuntat in cadrul celui mai recent raport financiar dar publicitatii venituri recurente anualizate (ARR) situate la un nivel record de 1,98 miliarde USD, ceea ce reprezinta o majorare de 24% fata de ultimele trei luni din 2022 si o crestere organica de 13%. La nivelul trimestrului al patrulea din 2023, incasarile au sporit cu 9% pana la 932,4 milioane USD. Venitul operational in sistem GAAP a fost de 96,9 milioane USD, aferent unei marje de 10,4%, iar castigul diluat pe actiune ("EPS") s-a plasat la 0,25 USD pe baza GAAP si de 0,63 dolari pe baza non-GAAP. Conducerea Trimble a subliniat ca anul 2023 a fost incheiat cu un indicator ARR exceptional, ceea ce justifica demararea noului exercitiu financiar cu hotararea de a continua executarea strategiei de dezvoltare, in conditiile incertitudinilor macroeconomice actuale. Pentru intregul an 2023, cifra de afaceri a fost de 3,798 miliarde USD, ceea ce constituie un spor de 3%, in vreme ce profitul operational a totalizat 448,8 milioane USD sau 11,8% din venituri. In cursul celor 12 luni analizate, compania a rascumparat aproximativ 2,4 milioane de actiuni pentru suma de 100 milioane USD. Prognozele pentru 2024 indica vanzari cuprinse intre 3,57 miliarde USD si 3,67 miliarde USD de dolari si castiguri pe actiune de 2,6 - 2,8 USD. In ceea ce priveste primele trei luni ale anului, expertii se asteapta sa raporteze incasari de 905 milioane USD - 935 milioane USD.
 
***
Trimble este o companie care transforma modul in care functioneaza industria globala, prin furnizarea de tehnologii de baza in pozitionare, modelare, conectivitate si analiza datelor, care conecteaza lumea digitala si cea fizica, pentru a imbunatati productivitatea, calitatea, siguranta, transparenta si sustenabilitatea. Pe plan national, compania Sitech promoveaza solutiile de ghidare automata a utilajelor de constructii promovate de furnizorul american.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter