RO EN
Coșul este gol

SOLVIT: Prioritizarea gresita a amenintarilor informatice creeaza vulnerabilitati

Este esential de stiut ca rezultatul gestionarii vulnerabilitatilor este remedierea. Unul dintre KPI-urile esentiale ale managementului vulnerabilitatilor este cate vulnerabilitati cu risc ridicat sunt neutralizate sau eliminate inainte sa provoace probleme.
Multe organizatii au o idee invechita despre remedierea vulnerabilitatilor. O tactica „all-inclusive” pentru gestionarea vulnerabilitatilor include identificarea, raportarea, evaluarea si prioritizarea expunerilor.
O abordare cuprinzatoare a indepartarii vulnerabilitatilor arata cum ar putea fi exploatate aceste lacune si consecintele. Provocarile cu care se confrunta organizatiile in gestionarea vulnerabilitatilor.
 
1. Prioritizarea gresita a amenintarilor
Clasificarea necorespunzatoare a expunerile este printre cele mai mari probleme din managementul vulnerabilitatilor. Multe organizatii identifica lacune de securitate prin scanare, apoi trec la remediere. La un anumit nivel, sunt urgente de inteles. Dar creeaza mai mult risc.
Profesionistii IT trebuie sa se concentreze pe prioritizare prin CVSS. Esecul in stabilirea corespunzatoare a prioritatilor poate duce la risipa de resurse, deoarece se remediaza probleme fara riscuri critice.
Riscul si amenintarile pot face vulnerabila organizatia in diferite moduri. Cea mai buna modalitate de a remedia riscul este concentrarea asupra procentului in care poate fi exploatata o expunere. Cand este corect, nivelul de prioritizare poate elimina 99% din riscuri.
Care este cea mai buna modalitate de a beneficia de aceasta abordare a prioritizarii? O solutie de ultima ora de gestionarea problemelor care prioritizeaza expunerile utilizand contextul de risc centrat pe atac. O organizatie poate folosi un instrument care depaseste limita scorului CVSS si arata imaginea completa a probabilitatii de a fi exploatata fiecare vulnerabilitate si riscul adiacent.
 
2. Abordarea discontinua
Un program de gestionarea vulnerabilitatilor trebuie utilizat continuu, nu periodic. Cu o abordarea inconstanta, greu controlul vulnerabilitatilor devine mai.
Un numar constant de probleme de securitate nerezolvate poate face intreaga situatie nesustenabila. In loc de scanare neregulata, trebuie o abordare continua care se concentreaza pe identificarea automata si permanenta a vulnerabilitatilor. Aceasta este una dintre modalitatile esentiale pentru securitate robusta, imbunatatita constanta.
 
3. Comunicare slaba si structura organizationala neclara
Atunci cand echipele de securitate nu au linii de comunicare si structura organizatorica clare, problemele vor scapa cu siguranta. Des, membrii echipei nu au roluri clare si nu inteleg unde se incadreaza in managementul vulnerabilitatilor.
Atunci cand membrii echipei au roluri clare si responsabilitati bine definite, fiecare isi poate indeplini responsabilitatile si atinge obiectivele. De asemenea, sunt cunoscute si responsabilitatile celorlalti. Deci, este important ca managementul companiei sa inteleaga si sa fie implicat in program - securitatea cibernetica este un obiectiv strategic esential.
Esecurile in gestionarea vulnerabilitatilor aduc mari probleme. Pot aduce daune financiare, si numarul lor creste in fiecare an. Remedierea vulnerabilitatilor nu mai este doar o cheltuiala IT -trebuie sa fie un obiectiv cheie in afaceri.
De aceea, este esential ca gestionarea vulnerabilitatilor sa fie un proces continuu si in mai multe etape. De asemenea, este important sa fie evitata lipsa de organizare si comunicare intre echipe si lideri.
Abordarea potrivita aduce avantaje. Cel mai bun lucru este implementarea de solutii puternice pentru gestionarea vulnerabilitatilor, care sa ofere indrumari adecvate privind prioritizarea si contextul de risc critic.
Astfel, organizatia va fi cu mult inaintea concurentilor in protejarea activelor valoroase. Este esentiala si obtinerea de servicii de la companii IT profesioniste si experimentate in remediere a vulnerabilitatilor.
 
Articol realizat de specialistii de la SolvIT Networks, companie specializata in management si mentenanta IT.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter