SoftServe lanseaza o directie de cercetare dedicata Generative AI (GenAI), in care o echipa globala de specialisti va experimenta si dezvolta solutii bazate pe inteligenta artificiala generativa.
Piata globala de inteligenta artificiala generativa este estimata la 43 de miliarde de dolari in 2023 si, potrivit analistilor, va creste la 667 de miliarde de dolari pana in 2030.
Scopul noii directii este de a accelera implementarea tehnologiilor AI disruptive, cum este GenAI, in diferite domenii si industrii, ajutand afacerile sa rezolve probleme specifice si sa implementeze aceste inovatii in lumea reala. De asemenea, compania isi propune sa isi extinda expertiza in domeniul invatarii automate si al modelelor de inteligenta artificiala multimodale.
Inteligenta artificiala generativa este o tehnologie avansata care ofera computerelor capacitatea de a crea continut nou (texte, imagini, muzica sau videoclipuri) pe cont propriu. Prin utilizarea unor cantitati mari de date pentru instruire, inteligenta artificiala poate imita creativitatea umana, deschizand noi oportunitati de inovare intr-o gama larga de industrii, de la arta la productie. Astfel, inteligenta artificiala generativa devine un element-cheie in solutiile moderne de procesare a informatiei (IPS).
"Inteligenta artificiala generativa este un domeniu cu potential urias si poate fi catalizatorul unor inovatii tehnologice si implementari practice revolutionare, ce pot redefini fundamental strategiile de afaceri", a declarat Dan Paraschiv, Country Manager SoftServe Romania.
"Dinamica este foarte ridicata in acest domeniu, iar rolul acestei directii din SoftServe este operationalizarea acestor noi tehnologii si implementarea lor in cazuri specifice clientilor nostri", a adaugat Dan Paraschiv.
In cadrul directiei Gen AI, SoftServe va lucra in urmatoarele domenii cheie: cercetarea si validarea aplicatiilor de inteligenta artificiala generativa, testarea AI pe cazuri de afaceri specifice, scalarea rapida si industrializarea inteligentei artificiale.
In cadrul activitatilor desfasurate in cadrul acestei noi directii, specialistii SoftServe vor utiliza instrumente si platforme tehnologice variate: AWS, Google Cloud, Microsoft Azure si NVIDIA. Pentru a afla mai multe despre inteligenta artificiala generativa si Data Science in cadrul SoftServe, accesati acest link.
Compania are in prezent deschise o serie de roluri dedicate cercetarii Gen AI si AI, la nivel global.
SoftServe este prezenta in Romania din mai 2022 si are deja o echipa locala de peste 100 de persoane, intentionand sa creasca pana la 800 pe termen mediu.