RO EN
Coșul este gol

SOFTLEAD: Firmele de productie au in plan digitalizarea in urmatoarele 18 luni

Softlead, singura platforma B2B de tip marketplace care ajuta companiile sa aleaga aplicatia software potrivita pe baza ADN-ului digital, anunta lansarea unui studiu de piata ce indica apetitul companiilor de productie din Romania pentru achizitii IT.
Astfel, conform datelor Softlead colectate in perioada 1 aprilie - 20 mai de la 100 de fabrici din Romania, exista o intentie clara de investitii in procese de transformare digitala. Mai exact, 84.4% dintre respondenti au in plan ca pana la finalul anului 2023 sa demareze actiuni de digitalizare care sa ii ajute in cresterea eficientei si productivitatii interne.
In contextul in care 60% dintre companiile de productie care au raspuns chestionarului lansat de Softlead nu beneficiaza de o digitalizare completa a tuturor activitatilor si proceselor interne, nevoia de investitii in solutii software potrivite este evidenta, devenind o prioritate in urmatorii ani. Mai mult decat atat, conform celor mai noi date publicate de Institutul National de Statistica (INS), cateva ramuri industriale au inregistrat cresteri semnificative (energie, industria extractiva, industria prelucratoare), fapt ce favorizeaza si sustine atat investitiile in transformarea digitala, cat si validarea nevoii companiilor de sisteme IT care sa organizeze mai bine noile fluxuri aparute odata cu dezvoltarea organizatiei.
In mod evident, companiile de productie au fluxuri de activitati si proceduri complexe, ce necesita organizare, evaluare, raportare, control si anticipare continua conforma cu planurile de crestere si dezvoltare. De aceea, alaturi de cateva dintre cele mai cunoscute companii IT care au in portofolii solutii software dedicate digitalizarii fabricilor, am pornit in luna aprilie o campanie prin care vorbim despre etapele achizitiei software, prezentam studii de caz si povesti de succes, precum si materiale care sa indice modul in care achizitorii se pot bucura de un flux prietenos de selectie a solutiei software ideale. Iar cand vorbim despre tehnologii potrivite, vorbim, de fapt, despre identificarea nevoilor de business si despre ADN-ul digital pe care orice companie trebuie sa il defineasca folosind platforma Softlead.ro. Alexandra Roata, Co-Founder Softlead.
 
Ce tipuri de aplicatii software folosesc fabricile?
In cele mai multe dintre companiile de productie care au raspuns studiului de piata lansat de Softlead sunt utilizate doar solutii software dedicate activitatii de gestiune financiar-contabila, in timp ce 15.6% au implementat deja aplicatii complexe, cum ar fi cele de tip ERP (Enterprise Resource Planning), RPA (Robotic Process Automation) - 2.2% sau WMS (software pentru depozite - Warehouse Management System) - 4.4%.
 
Care sunt bugetele alocate de companiile de productie pentru digitalizare?
Pentru urmatoarele 12 luni, cele mai multe dintre companiile de productie (42.2%) care au in plan digitalizarea planuiesc sa aloce sume cuprinse intre 5.000 - 10.000 de euro, in timp ce 8.9% dintre fabrici au indicat disponibilitatea de a aloca bugete consistente, de peste 20.000 de euro.
Studiul de piata efectuat de Softlead a fost aplicat pe un esantion de 100 de respondenti, reprezentanti ai companiilor de productie din Romania, ce ocupa pozitii de top si middle management si responsabil achizitii.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter