Din 2022, peste 60% din toate datele corporative sunt stocate in cloud. Aceasta cota a fost la 30% in 2015 si a continuat sa creasca pe masura ce companiile isi transfera din ce in ce mai mult resursele in medii cloud in speranta imbunatatirii securitatii si fiabilitatii, pe langa cresterea mobilitatii in afaceri.
In mod firesc, companiile mai mari cheltuie mai mult pe cloud computing. Companiile cu un numar de angajati de peste 1.000 de persoane au cheltuit in medie 3,5 milioane de dolari in 2018. In schimb, cheltuielile medii ale companiilor mai mici au fost de 889.000 dolari in acelasi an. (Forbes)
Aceasta discrepanta este in scadere, in ceea ce priveste intelegerea si perceptia, grijile de securitate, si impresia ca mutarea la cloud computing va fi costisitoare. Cu toate acestea, beneficiile de a trece la cloud computing sunt semnificative in ceea ce priveste sprijinirea cresterii, un obiectiv setat ca prioritatea numarul unu pentru multe organizatii mici si mijlocii.
Avantajele Cloud computing
Reduce costurile
Asa cum stie oricine opereaza o afacere prudent sau un departament IT, controlarea bugetului este esentiala in ceea ce priveste garantarea succesului si a cresterii continue. Cu cloud computing nu este nevoie de metri patrati suplimentari de spatiu de birou pentru a gazdui servere suplimentare, nici sisteme de racire scumpe si facturi mari de energie pentru a le rula. De asemenea, nu exista cheltuieli initiale mari pentru a cumpara servere proprii, in cadrul companiei.
In plus, companiile platesc doar pentru serviciile necesare si taxele lunare mici reduc costurile mari pentru software si hardware.
Ritmul pietei este rapid, imediat ce ai instalat un nou program, este necesara actualizarea acestuia la cea mai recenta versiune de software sau de hardware mai rapid. Cloud computing neutralizeaza necesitatea de a investi continuu in infrastructuri IT traditionale.
In cele din urma, ca parte a acordului pentru cloud, veti beneficia de o echipa externa de asistenta, ceea ce inseamna ca expertiza interna este redusa, reducand astfel costurile salariale.
Securitate
Criminalitatea cibernetica este in crestere si, totodata, constant in prim planul responsabililor IT pentru strategia de management al riscului. Clientii doresc reasigurari ca organizatiile mici si mijlocii fac tot ce le sta in putinta pentru a-si proteja datele. Cloud computing asigura un nivel suplimentar de securitate pentru sisteme.
Datele din cloud sunt criptate pentru a bloca orice hacker care doreste sa intercepteze fisiere, iar tehnologia avansata va identifica fisierele compromise si va incuba virusi, ceea ce impiedica raspandirea acestora, reducand mai departe riscul.
Fiabilitate
Furnizorii de servicii de cloud computing isi asuma responsabilitatea pentru monitorizarea, intretinerea si actualizarea retelelor de sisteme. Prin instrumentele avansate administratorii de sistem pot detecta problemele potentiale si pot remedia problemele inainte ca reteaua sa se blocheze.
Stocarea nelimitata de date in cloud elibereaza spatiu de pe serverele dedicate ale organizatiilor mici si mijlocii, permitand sistemelor sa functioneze eficient fara a deveni supraincarcate si fara a se bloca. Aceasta este o veste buna in ceea ce priveste reducerea timpului de nefunctionare pentru personal. In plus, backup-ul automat inseamna ca nu se pierde nici o lucrare.
Recomandarea M247
Organizatiile mici si mijlocii din ziua de azi se bazeaza pe infrastructura IT pentru a-si imbunatati administrarea afacerii. Ironia este ca departamentele IT sunt scumpe, hardware-ul este incomod, iar software-ul devine in curand invechit si trebuie actualizat. Sistemele IT traditionale nu opereaza la performanta optima, documentatiile sau furnizorul de servicii rareori ne ajuta sa intelegem de tipuri de cloud ne-ar ajuta. Atunci? Sugestia noastra: Cloud Public.
M247Cloud este o platforma tip cloud hiper convergenta, ce permite organizatiilor mici si mijlocii sa ruleze aplicatii business pe resurse flexibile, sigure, cu scalare rapida, facand-o potrivita pentru a satisface nevoile de business de zi cu zi, atat acum, cat si in viitor.
Permite ca orice sa fie folosit ca serviciu (as a service), fie ca este vorba de Backup as a Service (BaaS), Platform as a Service (PaaS), Infrastructure as a Service (IaaS) sau Software as a Service (SaaS). Si ofera integrare perfecta cu toate aplicatiile Microsoft.
Organizatiile mici si mijlocii care cauta sa-si extinda infrastructura actuala sau sa-si migreze serviciile catre mediul cloud public pot beneficia de migrare Microsoft Azure si AWS si servicii de optimizare pentru a sprijini acest lucru. Indiferent daca o organizatie mica sau mijlocie incearca sa treaca pe deplin la mediul cloud sau ca parte a strategiei de cloud hibrid, expertii nostri vor evalua aplicatiile, sarcinile de lucru si cerintele si vor face recomandarile cele mai potrivite pentru destinatiile de plasare a volumului de munca si utilizarea serviciului de cloud public.
Adoptarea unei solutii de tip cloud public permite organizatiilor mici si mijlocii sa-si elibereze infrastructura tehnologica sa creasca fara limitare, astfel incat sa poata ajunge mai departe, mai rapid si sa serveasca mai multi clienti.