RO EN
Coșul este gol

ANCPI: Peste 1,2 milioane de comenzi pentru documente eliberate online, in 2022

Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI) a eliberat, online, prin intermediul platformei EPAY.ANCPI.RO, aproape 1,8 milioane de documente, in anul 2022. In luna decembrie 2022, ANCPI a eliberat online 99.326 de extrase de carte funciara pentru informare si 10.485 de extrase din planul cadastral, pe ortofotoplan. Documentele eliberate online de ANCPI, fara semnatura olografa, sunt recunoscute de institutiile administratiei locale si centrale, banci, avocati, notari etc.
In perioada ianuarie - decembrie 2022, ANCPI, institutie publica aflata in subordinea Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei (MDLPA), a furnizat, online, prin intermediul platformei epay.ancpi.ro, 1.762.086 de documente: 1.570.768 de extrase de carte funciara pentru informare si 191.318 de extrase din planul cadastral, pe ortofotoplan. In anul 2021, ANCPI a eliberat online 1.484.668 de extrase de carte funciara pentru informare si 169.769 de extrase din planul cadastral, pe ortofotoplan.
Totodata, in anul 2022, pe platforma epay.ancpi.ro si-au facut cont 74.295 de utilizatori noi, care au inregistrat 1.269.300 de comenzi.
Pretul unui extras de carte funciara pentru informare eliberat online, prin intermediul platformei epay.ancpi.ro, este de 20 de lei, in conditiile in care la ghiseele oficiilor de cadastru si publicitate imobiliara costul este de 25 de lei. Daca documentul solicitat este disponibil in format electronic, va putea fi descarcat din contul creat de utilizator in cateva minute. In cazul in care extrasul nu a fost convertit in format electronic, timpul de asteptare este de cel mult doua zile lucratoare.
Pretul unui extras din planul cadastral, pe ortofotoplan eliberat online, prin intermediul platformei epay.ancpi.ro, este de 15 lei.
Platforma EPAY.ANCPI.RO este gestionata de ANCPI si poate fi utilizata atat de persoane fizice, cat si juridice. Comenzile sunt plasate online, iar plata se realizeaza cu cardul bancar. In prezent, numarul proprietatilor inregistrate in sistemul informatic integrat de cadastru si carte funciara este de peste 20,6 milioane. Astfel, extrasele de carte funciara solicitate pentru aceste proprietati vor putea fi descarcate de catre utilizatorii platformei epay.ancpi.ro in cel mai scurt timp.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter