RO EN
Coșul este gol

ALFA SOFTWARE: Digitalizare in sectorul productiei prin utilizarea de solutii ERP

Un sistem ERP integrat, adaptat fluxurilor interne, permite business-urilor din domeniul productiei sa isi imbunatateasca eficienta operarii, oferind astfel acestora posibilitatea de a regla si optimiza procesele de functionare.
De-a lungul anilor, competitivitatea a crescut constant in verticala de productie. In acest fel, asteptarile de la companiile care activeaza in aceasta zona sunt tot mai mari. Ele sunt nevoite sa fabrice si sa livreze produse cu o calitate tot mai ridicata, intr-un timp tot mai scurt si cu costuri mai scazute pentru a-si pastra clientii existenti si a atrage consumatori noi. Aceasta realitate poate reprezenta o provocare deosebita, firmele din sectorul in cauza fiind obligate sa exceleze in toate procesele de productie, vanzari si distributie.
Aici intervine un sistem ERP. Cu ajutorul acestuia, fluxurile de functionare sunt digitalizate si automatizate, iar eficienta colectarii datelor si a operarii documentelor este crescuta. Astfel, firmele din sectorul productiei sunt acum capabile sa isi indrepte atentia spre produs si spre adaptarea acestuia la nevoile consumatorilor. Un software ERP usureaza atributiile angajatilor si ii ajuta pe acestia sa urmeze un flux prestabilit.
Digitalizarea si automatizarea conduc la reale beneficii ale utilizarii unui ERP in sectorul productiei. Unele dintre cele mai importante dintre acestea sunt:
Cresterea controlului si a coordonarii departamentelor
Cu cat un business creste mai mult, cu atat el este mai greu de administrat. Gestionarea tuturor departamentelor si a functiilor acestuia devine din ce in ce mai dificila. Insa, implementarea unei solutii ERP poate sa ofere o imagine clara asupra proceselor de business fundamentale, dar si a interactiunii lor. Datele sunt integrate intr-o platforma usor de utilizat, putand fi accesate in orice moment, de pe multiple device-uri, cum ar fi computere, laptopuri sau tablete.
Toate aceste aspecte incurajeaza o eficienta generala, crescand eficacitatea managementului lantului de aprovizionare si a gestionarii relatiei cu clientii. Un ERP actioneaza astfel la nivelul mai multor departamente, favorizand coordonarea acestora si contribuind la automatizarea proceselor din interiorul lor.
Reducerea costurilor de operare
O companie care activeaza in industria productiei si a carei seturi de informatii nu sunt centralizate si organizate corespunzator risca sa risipeasca banii pe task-uri inutile sau duplicate. Cand toate acestea sunt insa inregistrate intr-o singura sursa printr-un ERP, se remarca o scadere a mai multor costuri administrative si de operare, printre care cele referitoare la suport, infrastructura si resurse umane.
Tot continutul informational relevant poate fi accesat acum in timp real, eliminandu-se astfel, spre exemplu, dificultatile de asociere a livrarilor cu furnizorii. Digitalizarea informatiei conduce la evitarea intreruperii activitatii, care poate reprezenta o problema foarte costisitoare.
Favorizarea comunicarii si colaborarii
Solutiile ERP dedicate companiilor din sectorul productiei permit celor din urma sa realizeze un schimb rapid de informatii nu doar la nivel intern, ci si extern, cu furnizorii, distribuitorii si consumatorii. Acest aspect faciliteaza comunicarea si colaborarea, ducand la cresterea randamentului realizarii activitatilor tuturor partenerilor de business. Ca exemplu, atunci cand un retailer se apropie de finalul stocului, el poate utiliza ERP-ul pentru a semnala aceasta echipei de vanzare. Informatia este preluata si transmisa mai departe, ajungand in final la producator.
Astfel, cresterea nivelului de digitalizare si automatizare prin folosirea unui software ERP permite managerilor din diferite departamente ale unei companii de productie sa opereze eficient datele din surse externe. Mai mult decat atat, utilizarea inteligenta a datelor ofera o baza a luarii deciziilor relevante de business.
Usurarea planificarii si a luarii deciziilor
Colectand si structurand date exacte, ce pot fi accesate intotdeauna in timp real, o solutie ERP ofera managerilor companiilor din sectorul productiei instrumentele necesare pentru a realiza estimari precise si pentru a crea prognoze eficiente.
Detinerea continutului informational relevant in legatura cu performanta business-ului usureaza sarcina conducerii de a lua decizii inteligente si rapide bazate pe statistici reale. Mai mult decat atat, digitalizarea ofera companiei un avantaj fata de competitori, in conditiile in care cei din urma opereaza pe baza unor date mai vechi, obtinute din surse diferite, unificate manual prin consumul unor resurse importante.
Cresterea productivitatii
Inainte de implementarea unei solutii ERP, etapele de productie de baza trebuiau integrate si administrate manual, necesitand de multe ori o munca cu diferite documente si hartii. Acest fapt ducea des la aparitia erorilor si a intarzierilor. In urma punerii in functionalitate a unui astfel de sistem este posibila insa operarea in paralel a proceselor.
Mai mult decat atat, un ERP poate ajuta la eliminarea actiunilor repetitive si a sarcinilor manuale obositoare, salvand astfel angajatilor timp pretios. Ei se pot concentra acum pe alte operatiuni ale business-ului, favorizati fiind de cresterea digitalizarii si automatizarii.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter