Angajat sa atinga neutralitatea emisiilor de carbon pana in 2050, Grupul Saint-Gobain anunta ca Science Based Targets initiative (SBTi) a validat obiectivele sale de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera pe termen lung ca fiind in concordanta cu noul sau standard net-zero si cu Acordul de la Paris privind schimbarile climatice.
Saint-Gobain este prima companie industriala din lume din sectorul in care activeaza care primeste aceasta validare de la introducerea noului standard la sfarsitul anului trecut.
Aceasta validare a angajamentelor pe termen lung in ceea ce priveste emisiile nete de CO2 directe si indirecte de-a lungul lantului sau valoric ii permite Grupului sa isi perfectioneze in continuare foaia de parcurs pentru atingerea neutralitatii emisiilor de carbon. Obiectivul este de a reduce emisiile de CO2 cu cel putin 90% in toate cele trei domenii de aplicare pana in 2050, cu proiecte suplimentare de captare a emisiilor reziduale.
„Este o mandrie faptul ca obiectivele Saint-Gobain de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera pentru a atinge neutralitatea in materie de carbon pana in 2050 au fost validate de SBTi (1). Pentru Saint-Gobain, responsabilitatea sociala si de mediu este un angajament pe termen lung si trebuie inteleasa ca un proces de imbunatatire continua. Aceasta recunoastere valideaza angajamentul Saint-Gobain in lupta impotriva schimbarilor climatice, cu scopul de a maximiza impactul pozitiv pe care Grupul il aduce clientilor sai si de a minimiza propria amprenta ecologica", spune Claire Pedini, Vicepresedinte Executiv, Resurse Umane si Responsabilitate Sociala Corporativa la Saint-Gobain.
Angajamentele Saint-Gobain de a-si reduce emisiile directe si indirecte de CO2 (domeniul de aplicare 1 si 2) cu 33% pana in 2030, in termeni absoluti fata de 2017, si emisiile sale din domeniul de aplicare 3, legate in principal de achizitii si transport, cu 16%, au fost deja validate in noiembrie 2020 de catre SBTi.
Grupul va continua sa accelereze masurile din foaia de parcurs, in special cele de crestere a eficientei energetice, de crestere a continutului reciclat si de utilizare a energiei verzi, astfel incat obiectivele sale sa fie acum aliniate la cea mai exigenta traiectorie, care limiteaza cresterea temperaturii la 1,5°C.