RO EN
Coșul este gol

PNRR: Eficienta energetica, prioritate sustinuta din alocarea de 30 miliarde euro

Ministrul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, Virgil Popescu , a participat la o sedinta organizata de Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, impreuna cu Premierul Ludovic Orban si cu ministrii cu atributii in domeniul gestionarii fondurilor europene pentru a analiza stadiul pregatirii Planului National de Redresare si Rezilienta.
Fondurile care vor fi accesate prin bugetul multianual al Uniunii pentru perioada 2021-2027, reprezinta o oportunitate istorica de a dezvolta Romania, de a construi autostrazi, cai ferate, de a moderniza infrastructura energetica si de mediu, de a implementa programe de digitalizare in economie, in administratie.
In cadrul intalnirii s-a discutat despre modalitatile concrete prin care Romania va putea accesa integral si utiliza cat mai eficient aceste fonduri.
S-au stabilit douasprezece directii prioritare, respectiv: sanatate, educatie, digitalizare si securitate cibernetica, transport durabil, combaterea schimbarilor climatice, protectia mediului, energie, eficienta energetica, mobilitate urbana, mediu de afaceri si antreprenoriat, cercetare-inovare, precum si cresterea capacitatii de rezilienta in conditii de criza in domeniul sanitar si alimentar.
Aceste domenii sunt grupate pe trei piloni principali ai Planului National de Redresare si Rezilienta, si anume: I - Tranzitia Verde si combaterea schimbarilor climatice; II - Serviciile Publice, dezvoltarea urbana si valorificarea patrimoniului si, nu in ultimul rand, III - Competitivitate economica si rezilienta.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter