RO EN
Coșul este gol

MDLPA a publicat cele doua ghiduri pentru indeplinirea conditiilor nZEB

La inceputul lunii noiembrie 2022, Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei a publicat reglementarile tehnice pentru aprobarea celor doua ghiduri pentru indeplinirea conditiilor nZEB (nearly Zero-Emission Building) pentru cladiri noi, respectiv cladiri existente. Ordinul nr. 2818 din 2 noiembrie a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1098 din 15 noiembrie 2022.
Cateva aspecte care trebuie retinute:
- vor intra in vigoare de la 15 decembrie anul curent;
- se discuta deja de 2 ani despre obligativitatea conformarii din punct de vedere al eficientei energetice a cladirilor; cele 2 ghiduri ofera metodologia clara pentru aplicarea masurilor necesare indeplinirii conditiilor nZEB;
- Legea 101 din 2020 precizeaza faptul ca toate autorizatiile de construire emise dupa 1 ianuarie 2021 ar trebui sa duca la constructii (noi sau existente modificate) care sa respecte standardele nZEB; odata ghidurile emise, putem spune ca avem si instrumentele pentru implementarea acestui lucru.
Puteti consulta reglementarile tehnice cuprinse in ghidurile privind masurile de crestere a performantei energetice aplicabile cladirilor noi, in etapele de proiectare, executie si receptie, exploatare si urmarire a comportarii in timp pentru indeplinirea cerintelor nZEB, Indicativ RTC3 si RTC4, aici si aici.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter