Peste 4.600 de pacienti cu boli incurabile au cautat sprijin la HOSPICE Casa Sperantei in primele 10 luni ale acestui an. Sunt pacienti din toate judetele tarii, o buna parte dintre ei veniti de la sute de kilometri distanta pentru a primi ingrijirea de care au nevoie si pe care nu au gasit-o aproape de casa. Slabiti de cancer, impovarati de izolare, uitati de sistem, oamenii au primit la HOSPICE, gratuit si neconditionat, ingrijire medicala, sprijin social, psihologic si spiritual.
Peste 10.500 de vizite medicale de ingrijire la domiciliul pacientilor au asigurat echipele HOSPICE de la inceputul acestui an, pe langa cele 8.900 de zile de internare in spitalele din Brasov si Bucuresti.
La acestea s-au adaugat mai mult de 5.500 de interventii sociale in familiile pacientilor copii si adulti si aproape 3.000 de sesiuni de sprijin psihologic.
In spatele acestor cifre stau oamenii aflati in suferinta, care au cerut ajutorul fundatiei. Iar in spatele lor sunt toti sponsorii si donatorii care au inteles sa fie solidari cu adultii si copiii care duc cea mai grea batalie a vietii lor.
Cu gandul la ei toti, HOSPICE Casa Sperantei lanseaza campania La HOSPICE, fiecare ajutor mic este mare.
”De 29 de ani, scriem impreuna aceasta poveste a solidaritatii, o poveste in care nu putem exista unii fara ceilalti. Este povestea emotionanta nu doar a celor care au nevoie de ajutor si care trec prin situatii dramatice, ci si a celor care gasesc puterea sa ajute din putinul pe care il au. Est e povestea bunicilor care vin sa faca o donatie la HOSPICE imediat ce au luat pensia, este povestea nepotilor care isi doneaza alocatia cu gandul la bunica ingrijita de echipele noastre, este povestea antreprenorilor greu incercati de aproape 2 ani, dar care au gasit totusi resurse pentru cei mai vulnerabili dintre noi. La HOSPICE, fiecare ajutor mic este mare” a declarat Mirela Nemtanu, director executiv HOSPICE Casa Sperantei.
Companiile pot veni in sprijinul pacientilor cu boli incurabile ingrijiti de fundatia HOSPICE Casa Sperantei prin facilitatea fiscala care le permite sa directioneze pana la 20% din impozitul pe profit sau pe venit datorat statului, pana la 31 decembrie. Fondurile stranse astfel asigura continuitate ingrijirii paliative gratuite de care tot mai multi pacienti din Romania au nevoie.
Conform statisticilor, in Romania peste 176.000 de pacienti au nevoie, in fiecare an de servicii de ingrijire paliativa. Din pacate insa, doar unul din 10 pacienti are acces la aceste servicii. In 11 judete de la noi din tara nu exista niciun fel de serviciu de ingrijire paliativa, iar la nivel national sunt inregistrati doar 9 furnizori de ingrijiri paliative la domiciliu, niciunul de stat, toate asigurate de ONG-uri sau firme private.
“E important ca toti cei care au aceasta posibilitate sa inteleaga ca trebuie sa o foloseasca in cel mai bun mod cu putinta, sa nu o lase sa se risipeasca! Nu implica un cost suplimentar pentru firma, iar suma directionata, oricat de mica, poate schimba cel putin un destin. Eu am ales cauza HOSPICE pentru ca intr-o lume in care nevoia de ingrijire paliativa e foarte mare, cei care o ofera trebuie sustinuti ”, afirma Izabela Corina Juncu, fondator si CEO NotoriousStories.