RO EN
Coșul este gol

INNOCONSTRUCT: Peste 300 de participanti la editia organizata pe 18-19 mai

Timp de 2 zile, pe 18 si 19 mai au fost dezbatute problemele si identificate solutii pentru transformarea digitala a industriei AEC la hotel Pullman, in cadrul conferintei INNOCONSTRUCT 2023, editia a treia, „How digital, How fast”.
Aproape 300 de participanti din mediul de business, academic, administrativ si asociativ, alaturi de 31 de speakeri de top din Germania, Portugalia, Marea Britanie, Austria, Republica Moldova si Romania au prezentat in prima zi, teze si exemple de bune practici de inovare in domeniul constructiilor, alaturi de membri ai Guvernului.
„Suntem condamnati sa ne digitalizam rapid ca sa fim competitivi. Dvs. (nota: clusterul TEC) ridicati Romania, deci aveti un rol in plus si o raspundere de a fi un exemplu si pentru alte industrii din perspectiva digitalizarii, a noilor tehnologii. Asta ne permite noua sa fim o tara dezvoltata, competitiva, o tara care recupereaza intr-un ritm cat mai alert distanta fata de Occident” afirma ministrul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii, Sebastian Burduja, in cadrul evenimentului.
Cea de-a doua zi a marcat o premiera la nivel national pentru industria AEC – prin organizarea a 100 de intalniri bilaterale de cate 20 min. intre membri AEC, furnizori de solutii digitale, membri ai administratiei publice. In aceeasi zi au fost organizate 4 mese rotunde pe urmatoarele teme: procesul de digitalizare in constructii, economia circulara, viitorul profesiilor si importanta standardizarii in aplicarea metodologiei BIM, la care au participat peste 100 de persoane. De asemenea, tot in cadrul evenimentului a fost organizat un Hackathon la care au participat 30 de studenti, profesori si reprezentanti ai firmelor de constructii. Provocarea echipelor a fost aceea de a gasi solutii de eficientizare energetica a Palatului Parlamentului, folosindu-se de digital twin.
„Suntem la a treia editie a conferintei INNOCONSTRUCT. Asta demonstreaza faptul ca clusterul TEC are rezultate concrete si faptul ca sunt din ce in ce mai multi oameni alaturi de noi: specialisti in digitalizare si in BIM. Iata ca reusim sa atingem prima etapa a tintei noastre si anume aceea de a canaliza toate energiile interesate de dezvoltarea Romaniei in directia digitalizarii, robotizarii si a modernizarii tehnologice in constructii”, spune presedintele clusterului TEC, Cristian Erbasu.
„Digitalizarea nu e o tema marginala pentru industrie. Este cel mai fierbinte punct de la care pot pleca solutii pentru multe dintre probleme, de la cresterea capacitatii operationale si a eficientei, la criza fortei de munca, problema competentelor, problemele legate de lantul de aprovizionare, care se vor acutiza sub presiunea uriaselor santiere din Turcia si Ucraina, pana la atingerea tintelor legate de eficienta energetica si neutralizarea amprentei de carbon a mediului construit. Cine alege sa ramana indiferent la subiect, alege nu doar sa ramana necompetitiv, dar chiar sa devina izolat, marginal sau chiar perdant. Faptul ca anul acesta conferinta a crescut, dovedeste ca mesajul nostru este auzit. Iar faptul ca s-au putut realiza 100 de intalniri fata in fata intre participanti, arata cata nevoie este de comunicare si colaborare reala, pentru ca sa ne atingem obiectivele de transformare digitala si crestere a competitivitatii”, a declarat Rodica Lupu, directorul clusterului TEC.
Clusterul TEC - „Technology Enabled Construction”, un actor important in dezvoltarea si modernizarea industriei din Romania, este construit pe principiul spiralei cvadruple a inovarii, reunind organizatii din mediul privat, mediul academic si de cercetare, mediul asociativ si mediul public, ca un parteneriat constant, avand la baza valori comune ale membrilor si obiective pe termen mediu si lung centrate pe cresterea competitivitatii prin inovare, co-creatie si integrare pe intregul lant valoric din industria constructiilor.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter