
Noutatile legislative, promovarea si vanzarea in design - principale teme ale conferintelor
La 15 septembrie a.c., de la ora 10.00, Sala Eminescu din pavilionul E2, cu o capacitate maxima de 460 de locuri, isi deschide portile, in vederea sustinerii lucrarilor conferintei intitulate „Cum incurajeaza statul roman competitivitatea unui sector performant?”, reprezentand, de altfel, o manifestare conexa organizata de Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania in care sunt prezentate diverse aspecte legislative si un eveniment anual devenit deja traditional pentru acest mediu de afaceri specializat. Tot la data de 15 septembrie 2017, in intervalul orar 11.00-16.00, la Centrul de Presa, Romexpo SA, Dizainar, Atelierul de Creatie si Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” - Bucuresti ii invita pe toti cei interesati sa ia parte la „Conferinta de design: promovare si vanzare in design”, dupa cum mai precizeaza organizatorii.
„Accesul la conferinta de design este gratuit, pe baza de invitatie completata online, iar actuala editie (a VI-a) a acestui eveniment, la randul sau traditional, sta sub semnul noilor concepte de marketing si management al vanzarilor unor produse caracterizate printr-un design avangardist. Conferinta de design va avea loc in a treia zi a BIFE-SIM, fiind asteptati 12 speakeri atat la inceput de drum, cat si cu o vasta experienta in domeniu. Scopul conferintei este valorizarea promovarii si vanzarii unui element conceptual de valoare, perceput ca o cultura a designului de produs in Romania, prin realizarea evenimentelor de nisa in randul unui grup-tinta, format, printre altii, din designeri, artisti, studenti la arhitectura, arte plastice, specialisti in marketing, in relatii publice, in social media, in publicitate, antreprenori etc. Realizam o selectie riguroasa a speakerilor, atat a celor «incepatori», dar cu idei creative de succes, cat si a unor producatori cunoscuti, antreprenori, personalitati consacrate etc. De asemenea, in acest an, vor lua cuvantul si speakeri specialisti in marketing si promovare, care sa prezinte solutii eficiente pentru designeri. Construim, astfel, comunitatea creativilor din Romania, incurajand debutul artistic, designul de produs vazut ca arta contemporana, promovarea patrimoniului cultural arhitectural ca sursa de inspiratie pentru arta designerilor de produse, mobilitatea culturala si accesul facil la cultura. In cadrul editiilor precedente, au fost dezbatute, printre altele, teme precum: «Design is pure lust», «Life in design si Urban design», «Productie si design» etc., participantii provenind din diverse arii conexe designului”, au mai precizat reprezentantii Romexpo SA.
Programul expozitiei a fost stabilit intre orele 10.00 si 18.00, cu exceptia zilei de 17 septembrie, cand accesul vizitatorilor este permis intre orele 10.00 - 16.00.
***
In alta ordine de idei, potrivit oficialilor Romexpo SA, trebuie subliniat ca BIFE-SIM a depasit de la un an la altul atat asteptarile vizitatorilor, cat si pe cele ale companiilor expozante, devenind un adevarat etalon al manifestarilor in domeniu pe plan national si international. Astfel, in 2016, pragul expozitiei, cu 300 de firme participante, a fost trecut de cel putin 22.000 de vizitatori, care au putut testa mai mult de 5.000 de piese de mobilier si accesorii expuse, organizate in cinci saloane tematice, la standuri pentru care s-a alocat o suprafata neta de expunere de 30.000 mp, organizata in sapte pavilioane. In principiu, vizitatorii au fost interesati de o mare varietate de piese de mobilier si accesorii, cele mai cautate fiind canapelele si bucatariile. Circa 39% dintre vizitatori au fost interesati de mobilier modern si cu design, 19% de mobilier clasic, iar 14% dintre vizitatorii BIFE-SIM au fost interesati cu precadere de materii prime si componente pentru industria mobilei (PAL, PFL, furnir, fronturi), tehnologii, utilaje si echipamente pentru exploatari forestiere, prelucrarea si tratarea lemnului. Ca structura, 20% dintre vizitatorii editiei din 2016 au fost factori de decizie cu functii de conducere, 14% designeri, 20% ingineri, 4% proiectanti, 5% reprezentanti de vanzari si achizitii etc. Informatii suplimentare, la www.bife-sim.ro