RO EN
Coșul este gol

AIIR: Conferinta pe tema eficientei energetice a cladirilor si instalatiilor

La data de 26 mai a.c., in cadrul Hotelului Intercontinental din Bucuresti (Sala Ronda), va avea loc conferinta „Performanta energetica a cladirilor si instalatiilor aferente”. Evenimentul este organizat de Asocia?ia Inginerilor de Instala?ii din Romania (AIIR) - Filiala Valahia si Comisia Auditorilor Energetici din cadrul acesteia, in colaborare cu Facultatea de Inginerie a Instalatiilor din cadrul Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti (UTCB). Temele principale din cadrul manifestarii sunt auditorul energetic, regenerarea urbana durabila si cladirile ce utilizeaza surse energetice alternative. Evenimetul va aborda subiecte privind situatia aplicarii legii 372/2005 (referitoare la performanta energetica a cladirilor), atestarea specialistilor in domeniu, verificarea calitatii serviciilor de certificare/atestare/auditare si modificarea legislatiei actuale. Totodata, vor fi prezentate modele de proiecte nationale/internationale referitoare la performanta energetica al cladirilor (PEC) si calificarea specialistilor cu activitate in domenii generate de directivele europene, solutii moderne pentru cresterea PEC (conceptul cladirilor eficiente din punct de vedere energetic) si emiterea certificatelor de performanta energetica pe plan intern. La conferinta vor participa reprezentanti ai ministerelor de resort, ai asociatiilor profesionale, notarilor si agentiilor imobiliare. 
CPE - necesar in tranzactionarea de bunuri imobiliare 
Discutii cu privire la importanta detinerii unui asemenea certificat au existat in cadrul organizatiilor de profil, mai ales in Asociatia Auditorilor Energetici pentru Cladiri (AAEC). „In cazul in care vanzatorul nu prezinta, in momentul tranzactionarii imobilului, astfel de documente, riscul cel mai mare il poarta cumparatorul. Tocmai de aceea, inregistram foarte multe plangeri dupa incheierea actului notarial, cand se constata - din textul contractului - ca se poate solicita prezenta certificatului la dosar. Situatia va fi destul de dramatica incepand cu anul viitor, atunci cand pretul gigacaloriei nu va mai fi subventionat. Directiva europeana a fost facuta pentru ca populatia sa constientizeze importanta performantei energetice a cladirii. Din pacate insa, tot mai multi notari, din dorinta de a simplifica procedura, accepta sa incheie actul in lipsa certificatului”, a declarat Emilia Mladin, presedinte al AAEC.
***
Asociatia Inginerilor de Instalatii din Romania (AIIR) este o organizatie profesionala, autonoma, fara scop patrimonial, neguvernamentala, cu personalitate juridica, care reprezinta interesele inginerilor din domeniul instalatiilor sanitare, de incalzire/ventilare/climatizare/frig/electrice/gaze, care activeaza in invatamant, cercetare, proiectare, executie si exploatare. AIIR are scopul de a crea cadrul organizatoric pentru membrii asociatiei, in vederea realizarii masurilor, conceptelor si actiunilor care sa conduca la dezvoltarea, perfectionarea si cresterea aportului specialistilor de instalatii la asigurarea conditiilor de viata si munca. Informatii suplimentare, la www.aiiro.ro sau www.utcb.ro

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter