RO EN
Coșul este gol

VRANCEAQUA: Investitii de 107 milioane de euro in infrastructura de apa

Primele doua contracte de lucrari din Romania finantate in cadrul Programului Operational Infrastructura Mare au fost semnate joi, 3 mai 2018, in prezenta presedintelui Consiliului Judetean Vrancea si al Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Vranceaqua, domnul Marian Oprisan, a directorului SC CUP SA Focsani, domnul Gheorghe Vasilescu si a constructorilor care vor executa lucrarile.
Cele doua contracte fac parte din amplul proiect ”Extinderea si modernizarea sistemului de alimentare cu apa si canalizare, judetul Vrancea - Vranceaqua, etapa a II-a”, finantat din fonduri europene, prin care vor fi realizate lucrari in sistemul de alimentare cu apa din 19 localitati si lucrari la sistemul de canalizare din 35 de localitati.
Presedintele Marian Oprisan a precizat ca acest proiect important situeaza judetul Vrancea, prin complexitatea si valoare sa, printre cele mai evoluate judete ale Romaniei din punctul de vedere al standardului de furnizare a apei si canalizarii. ”Investitiile pentru asigurarea apei curente si a retelelor de canalizare in localitatile judetului sunt o prioritate pentru mine, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Vrancea si de presedinte al Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Vranceaqua. Din aceasta calitate, am facut toate demersurile si am obtinut finantarile necesare pentru ca, pana la finalul anului 2022, Vrancea sa aiba un standard ridicat al alimentarii cu apa si al canalizarii. Iata ca proiectele pe care le anuntam in urma cu cativa ani incep sa devina realitate, si prin acestea dorim sa crestem calitatea vietii vrancenilor. Acest proiect de mare importanta plaseaza judetul Vrancea printre cele mai evoluate judete ale Romaniei si trebuie sa ne mandrim cu acest lucru”, a spus presedintele Marian Oprisan.
A doua etapa a proiectului Vranceaqua va deservi 200.000 de locuitori ai judetului Vrancea, perioada de implementare fiind 2018-2022. Valoarea totala a proiectului este de 941 milioane de lei, respectiv 207 milioane de euro. 85% din aceasta suma este asigurata din fonduri europene, 13% din subventii de la bugetul de stat, iar 2% reprezinta contributia de la bugetul local.
Lucrarile propuse in cadrul Vranceaqua 2 sunt:
1.La sistemul de alimentare cu apa: reabilitarea si extinderea surselor de apa, a conductelor de aductiune a apei, reabilitarea si extinderea statiilor de tratare a apei, a rezervoarelor de inmagazinare a apei, reabilitarea si extinderea statiilor de pompare a apei si a retelelor de distributie.
De aceste lucrari vor beneficia locuitorii din 19 localitati, respectiv: Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Marasesti, Bolotesti, Dumbraveni, Gugesti, Homocea, Jaristea, Obrejita, Slobozia Bradului, Ruginesti, Sihlea, Soveja, Straoane, Suraia, Tamboiesti, Tulnici (Lepsa - Gresu)
2.La sistemul de canalizare vor fi realizate lucrari de reabilitare si extindere a retelelor de canal, a statiilor de pompare ape uzate, a retelelor de refulare, va fi reabilitata o statie de epurare si vor fi construite alte 2 statii de epurare noi.
Aceste lucrari vor fi implementate in 35 localitati, dupa cum urmeaza: Focsani, Golesti, Campineneanca, Gologanu, Milcovu, Rastoaca, Vanatori, Cotesti, Carligele, Adjud, Ruginesti, Marasesti, Odobesti, Vartescoiu, Brosteni, Jaristea, Bolotesti, Panciu, Straoane, Gugesti, Urechesti, Popesti, Dumbraveni, Bordesti, Slobozia Bradului, Timboiesti, Obrejita, Sihlea, Maicanesti, Biliesti, Suraia, Vulturu, Nanesti, Tataranu si Tulnici (Lepsa - Gresu).
Prima etapa a proiectului ”Extinderea si modernizarea sistemului de alimentare cu apa si canalizare, judetul Vrancea”, in valoare de 100 milioane de euro, a fost finalizata cu succes, 130.000 de locuitori fiind beneficiarii primei etape.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter