RO EN
Coșul este gol

SONAE SIERRA: Profit net de 93 milioane de euro, in primele noua luni

Sonae Sierra, compania internationala dedicata servirii nevoilor investitorilor in proprietatea imobiliara de tip retail, a inregistrat un profit net de 92,6 milioane EUR in primele noua luni ale anului 2016, fata de 94,8 milioane EUR inregistrate in aceeasi perioada a anului 2015. Aceasta scadere de 2% se datoreaza in principal valorii reduse generate de investitiile imobiliare, urmare a unei rate mai mici de compresie a randamentului in Europa.
Pe langa mentinerea unui profit net stabil, compania a inregistrat o crestere globala la nivelul vanzarilor chiriasilor si a ratei de ocupare. Vanzarile chiriasilor din portofoliul european au crescut cu 3,3% like-for-like, in comparatie cu aceeasi perioada a anului 2015, cu o crestere de 15,8% in Romania, 10,0% in Spania si de 3,0% in Portugalia. Piata din Brazilia a ramas stabila, cu o crestere de 0,4% (in reali brazilieni like-for-like) a vanzarilor chiriasilor.
Rata totala de ocupare a portofoliului s-a ridicat la 96,4%, in crestere cu 1,4% fata de aceeasi perioada a anului 2015, datorita bunei calitati a centrelor comerciale ale companiei Sonae Sierra si a administrarii eficiente si sustenabile a acestora. Valoarea totala a chiriilor a crescut in Europa cu 3,8% like-for-like, depasind cu mult rata medie a inflatiei, si a scazut cu 2.2% in Brazilia (in reali brazilieni like-for-like).
Fernando Guedes de Oliveira, CEO Sonae Sierra declara: „primele noua luni ale anului 2016 ne indica rezultate din exploatare stabile precum si o crestere a vanzarilor chiriasilor, a ratelor de ocupare si a chiriilor. De la reusita deschiderii centrului comercial ParkLake, din Bucuresti, Romania, pana la semnarea celui de-al noualea contract de inchiriere in Maroc, in acest trimestru, am continuat sa ne sporim apetitul pentru o dezvoltare la nivel global. Rezultatele pozitive obtinute prin strategia activa de administrare a portofoliului de investitii si prin abordarea activa a proiectelor de dezvoltare imobiliara aflate in derulare demonstreaza angajamentul nostru fata de un management sustenabil.”
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter