RO EN
Coșul este gol

SIBIU: Contract de 12 milioane de lei pentru reabilitarea Baii Populare

Serviciul public care administreaza Baia Populara Sibiu a semnat cu asocierea SC Euras SRL & SC Arh. Service Guttmann & Comp SRL contractul pentru reabilitarea cladirii Baii Populare. Finantarea pentru acest contract de lucrari in valoare de 12,1 milioane lei este asigurata din bugetul local al Sibiului.
Dupa semnarea contractului, reprezentantii asocierii au fost primiti de primarul Astrid Fodor:
“Cladirea Baii Populare este unica in Romania si o piesa importanta a patrimoniului orasului. Am tinut sa discut direct cu proiectantul si constructorul pentru a sublinia responsabilitatea pe care o au de a executa aceste lucrari in cele mai bune conditii, pentru a pastra si a proteja elementele de arhitectura si, in acelasi timp, pentru a face mai functionala cladirea” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)
Prima faza a proiectului consta in alcatuirea documentatiilor tehnice si obtinerea tuturor avizelor necesare pentru executia lucrarilor. Dupa predarea acestor documente, constructorul va primi ordinul de incepere a lucrarilor propriu-zise, termenul de executie fiind de un an de la emiterea acestuia. Prin urmare Baia Populara nu se va inchide deocamdata, ci doar la inceperea lucrarilor, la o data pe care Primaria Sibiu si serviciul care administreaza Baia o vor face publica.
Contractul prevede lucrari ample de modernizare, dintre care le amintim pe cele mai importante:
- Rezistenta: consolidarea fundatiilor, a zidurilor si stalpilor, a cosului de fum, a bazinului si a mansardei; reamenajarea mansardei si constructia unei noi scari spre etaj; refacerea tencuielilor interioare si exterioare si inlocuirea tamplariei ferestrelor
- Arhitectura: se vor restaura toate elementele istorice (balustradele, usile, compartimentarile din lemn la cabinele de schimb, scara din lemn, coloanele de piatra si cuva din piatra de la fantana de la bazin) si se vor reface placarile ceramice la bazin, vestiare, grupuri sanitare; se vor reface straturile hidroizolante de la bazin.
- Modernizarea prin inlocuire a instalatiilor electrice, termice, de gaz, de apa si canalizare; montarea unui sistem de incalzire prin pardoseala in bai; instalarea unui sistem de supraveghere video echipat cu senzori de miscare; montarea de detectoare de fum si butoane de alarmare. Se vor inlocui si instalatiile sanitare precum cabinele de baie si dus si grupurile sanitare
- Instalarea unui sistem BMS (Building Management System) care va monitoriza si regla consumul de utilitati pentru eficienta.
- Recompartimentari, relocari si extinderi prin: amenajarea integrala a podului existent ce va fi transformat in mansarda cu spatii administrative si o sala multifunctionala; inlocuirea acoperisului cladirii; relocarea centralei termice; amenajarea unei sali de fitness; montarea unui ascensor.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter