Un proiect care implica centre de date modulare prefabricate ofera beneficii evidente in termeni de predictibilitate, scalabilitate, durata si costuri, insa multe dintre avantajele practice ale dezvoltarii unui astfel de proiect sunt mai putin cunoscute. APC by Schneider Electric prezinta principalele diferente intre centrele de date modulare prefabricate si cele traditionale.
„Proiectarea si dezvoltarea unui centru de date prezinta o multitudine de provocari. De la probleme de performanta si compatibilitate, la costuri suplimentare si termene depasite, acestea pot avea un impact semnificativ asupra unei afaceri. Optarea pentru un centru de date modular prefabricat poate reduce semnificativ durata de proiectare, implicand un proces de instalare si constructie mai simplu si mai rapid. In plus, utilizand strictul necesar, un astfel de proiect poate reduce cheltuielile de capital directe, iar complexitatea acestuia poate creste pe masura ce afacerea se dezvolta”, a declarat Mirela Danciu, Vicepresedinte APC by Schneider Electric.
Un centru de date modular prefabricat este un centru de date format din cel putin un ansamblu de subsisteme pre-proiectate, asamblate in fabrica si pretestate, care sunt instalate in mod traditional separat, la fata locului – montate pe un sistem de glisare sau intr-o incinta. APC by Schneider Electric a identificat sase avantaje majore ale centrelor de date modulare prefabricate fata de cele traditionale: