RO EN
Coșul este gol

MECRMA: Schimburi comerciale cu Iranul in valoare de 213 milioane USD

Viceprim-ministrul Costin Borc, Ministrul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri a discutat, in data de 11 iulie a.c., cu Majid Takht Ravanchi, adjunctul ministrului iranian al afacerilor externe, care are in responsabilitate relatiile bilaterale ale Iranului cu statele din Europa si America, despre interesul autoritatilor guvernamentale din Romania si Iran de a dezvolta raporturile comerciale bilaterale, ca urmare a ridicarii sanctiunilor economice aplicate anterior Republicii Islamice Iran.
Vicepremierul Costin Borc a evidentiat interesul pentru dezvoltarea raporturilor economice cu Republica Islamica Iran in contextul actual, subliniind avantajele strategice ale pozitiei Romaniei, facilitatile logistice de care dispunem in perspectiva dezvoltarii capacitatii portului Constanta. Au fost trecute in revista principalele domenii si sectoare de cooperare, fiind identificate actiunile ce urmeaza a fi intreprinse, atat pentru imbunatatirea cadrului inter-institutional bilateral, cat si pentru reactivarea unor instrumente pentru amplificarea schimburilor economice si comerciale dintre cele doua tari.
De asemenea, Viceprim-ministrul Borc a exprimat disponibilitatea autoritatilor de la Bucuresti de a sustine initierea unor investitii romane in Republica Islamica Iran, mai ales in domeniile petrolier, al infrastructurii de transport petrol si gaze si turism, precum si a unor investitii iraniene in Romania. A fost acceptata necesitatea luarii unor decizii de reducere a birocratiei si utilizarii eficiente a reglementarilor existente pentru a permite o crestere a posibilitatilor de circulatie intre cele doua tari.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter