RO EN
Coșul este gol

FINANTARE: Fonduri europene de 862 milioane euro pentru Magistrala 6

Doamna Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, impreuna cu domanul Lucian Sova, ministrul Transporturilor, au avut, astazi, o intalnire de lucru cu doamna Yoko Takebayashi, reprezentanta Agentiei de Cooperare Internationala a Japoniei (Japan International Cooperation Agency - JICA) despre finantarea proiectului Magistralei 6 - linia de metrou 1 Mai - Aeroportul Henri Coanda.
Pentru acest proiect, statul roman a imprumutat aprox. 356 milioane euro de la Japan International Cooperation Agency. Finantarea proiectului va fi completata cu fonduri europene de aprox. 862 milioane euro. Suma a fost solicitata Comisiei Europene prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM). Pentru aceste fonduri, cererea de finantare a fost depusa in decembrie 2017, iar in prezent se afla in evaluare la nivelul Comisiei Europene.
Ministrul Rovana Plumb a subliniat ca asigurarea finantarii pentru Magistrala 6 este un obiectiv prioritar al Guvernului si ca institutia pe care o coordoneaza are o colaborare stransa cu serviciile Comisiei Europene in procesul de evaluare a cererii de finantare.
In context, cei doi ministri au asigurat-o pe reprezentanta JICA, doamna Yoko Takebayashi, ca Metrorex si celelalte autoritati nationale implicate (MFE si Ministerul Transporturilor) depun eforturi mari pentru finalizarea cat mai rapida a proiectului. Din partea MFE, la discutii a mai participat si directorul general AM POIM, domnul Catalin Gheran.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter