RO EN
Coșul este gol

CORINA CRETU: Aproape 200 milioane de euro in conexiuni feroviare rapide

198,2 milioane de euro din Fondul de coeziune vor fi investite in renovarea liniei de cale ferata dintre localitatile Coslariu si Simeria, in zona centrala a Romaniei. Lucrarile vor permite garniturilor de tren sa circule cu viteze intre 120 si 160 km/h, acest lucru reducand durata deplasarii intre cele doua localitati cu aproximativ 45 de minute.
Comisarul pentru politica regionala, Corina Cretu, a declarat: "Modernizarea acestei linii de cale ferata va stimula competitivitatea economica a regiunilor Centru si Vest din Romania si va contribui la protejarea mediului inconjurator, imbunatatind astfel, in mod concret, calitatea vietii cetatenilor romani."
Astfel, 868.000 de persoane vor beneficia de conexiuni mai rapide intre cele doua regiuni mentionate, in special locuitorii din judetele Alba si Hunedoara. Proiectul va permite, de asemenea, cresterea capacitatii liniei in termeni de trafic pentru transportul de marfuri, acest lucru contribuind la cresterea economica pe plan local. Lucrarile urmeaza sa fie finalizate in anul 2020.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter