RO EN
Coșul este gol

COFACE lanseaza studiul privind platile corporative in China

Un sondaj privind gestionarea riscului de credit, la care au raspuns 1.017 societati chineze, arata ca platile corporative s-au imbunatatit in 2016, doar 68% dintre societatile respondente inregistrand plati restante in anul precedent (comparativ cu media de 80% din ultimii 5 ani anteriori) si doar cateva dintre societatile respondente raportand o crestere a sumelor restante. Cu toate acestea, situatia referitoare la platile restante pentru o perioada foarte indelungata provoaca alarmare, avand in vedere ca 35,7% dintre aceste societati aveau plati restante pe termen foarte indelungat (de peste 180 zile), care depaseau 2% din cifra lor de afaceri anuala.
Si in 2016 a existat o crestere a numarului de societati care au raportat perioade de intarziere medii de 90 zile sau mai mari (26,3%, comparativ cu 21,0% in 2015). In plus, a existat o evolutie deosebit de abrupta a numarului de societati respondente (15,9%, comparativ cu 9,9% in 2015) cu perioade de intarziere medii de peste 150 zile (Graficul 1).
Experienta Coface a aratat ca aproximativ 80% dintre platile restante pe perioade foarte indelungate (de 180 zile sau peste) nu mai sunt returnate deloc. Atunci cand peste 2% din cifra de afaceri anuala totala a unei societati este implicata in plati restante pe perioade foarte indelungate, lichiditatile societatii pot sa devina o problema, iar capacitatea acesteia de a achita datoriile catre furnizorii sai poate fi indoielnica.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter