Un sondaj privind gestionarea riscului de credit, la care au raspuns 1.017 societati chineze, arata ca platile corporative s-au imbunatatit in 2016, doar 68% dintre societatile respondente inregistrand plati restante in anul precedent (comparativ cu media de 80% din ultimii 5 ani anteriori) si doar cateva dintre societatile respondente raportand o crestere a sumelor restante. Cu toate acestea, situatia referitoare la platile restante pentru o perioada foarte indelungata provoaca alarmare, avand in vedere ca 35,7% dintre aceste societati aveau plati restante pe termen foarte indelungat (de peste 180 zile), care depaseau 2% din cifra lor de afaceri anuala.
Si in 2016 a existat o crestere a numarului de societati care au raportat perioade de intarziere medii de 90 zile sau mai mari (26,3%, comparativ cu 21,0% in 2015). In plus, a existat o evolutie deosebit de abrupta a numarului de societati respondente (15,9%, comparativ cu 9,9% in 2015) cu perioade de intarziere medii de peste 150 zile (Graficul 1).
Experienta Coface a aratat ca aproximativ 80% dintre platile restante pe perioade foarte indelungate (de 180 zile sau peste) nu mai sunt returnate deloc. Atunci cand peste 2% din cifra de afaceri anuala totala a unei societati este implicata in plati restante pe perioade foarte indelungate, lichiditatile societatii pot sa devina o problema, iar capacitatea acesteia de a achita datoriile catre furnizorii sai poate fi indoielnica.