RO EN
Coșul este gol

CNAIR a elaborat studiul de fezabilitate pentru varianta de ocolire Giurgiu

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., in calitate de Beneficiar al finantarii nerambursabile alocate in cadrul Programului Operational Infrastructura Mare 2014-2020 si Ministerul Transporturilor, in calitate de Organism Intermediar pentru Transport (OIT), au convenit incheierea in data de 11 mai 2018 a Contractului de Finantare nr.2 pentru proiectul ”Elaborare Studiu de Fezabilitate, Proiect Tehnic, Detalii de Executie, Asistenta Tehnica, DTAC pentru obiectivul ”Varianta ocolitoare Giurgiu””, in cadrul Axei Prioritare 1- Imbunatatirea mobilitatii prin dezvoltarea retelei TEN-T si a metroului, Componenta 1 OS 1.1- Apel de proiecte pentru Dezvoltarea Infrastructurii Rutiere-sprijin pregatire proiecte de investitii, Operatiunea-Cresterea mobilitatii pe reteaua rutiera TEN-T centrala.
Obiectivul general al proiectului/scopul proiectului este imbunatatirea competitivitatii economice a Romaniei prin dezvoltarea infrastructurii de transport care faciliteaza integrarea economica in UE, contribuind astfel la dezvoltarea pietii interne cu scopul de a crea conditiile pentru cresterea volumului investitiilor, promovarea transportului durabil si a coeziunii in reteaua de drumuri europene.
Rezultatele asteptate:
Elaborarea Studiului de Fezabilitate care va cuprinde: Studiul de trafic, Studiul privind alternativele de traseu, Investigatii si studii de teren, Activitati de proiectare, Evaluarea impactului asupra mediului, Analiza cost-beneficiu si modelul financiar, Identificarea retelelor si instalatiilor existente, Etapele de constructie si aspectele de sanatate si securitate, Autorizatii, avize si acorduri si Estimari de cost.
Elaborarea Proiectului Tehnic si Detalii de executie vor fi intocmite pe capitole, volume si sub-volume, in conformitate cu standardele, normativele si legislatia in vigoare si care va respecta minim Conþinutul - cadru definit in “INSTRUCÞIUNI din 2 iulie 2008 de aplicare a unor prevederi din Hotararea Guvernului nr. 28/2008” inclusiv documentatia de atribuire pentru contractele de lucrari.
Valoarea totala a acestui contract este de 2.009.640 lei (cu TVA) si va fi finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 75% din Fondul de Coeziune din valoarea totala eligibila aprobata- 1.278.845,25 lei, restul de 25% reprezinta valoare eligibila nerambursabila din bugetul national, co-finantare publica- 426.281,25 lei.
Perioada de implementare a Proiectului este de 18 luni, respectiv intre 14.03.2018 si 14.08.2020 la care se adauga, dupa este cazul, si perioada de desfasurare a activitatilor proiectului inainte de semnarea Contractului de Finantare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter