RO EN
Coșul este gol

CJ CLUJ: Terenul Spitalului de Urgenta, trecut in domeniul public al statului

In Monitorul Oficial nr. 796/2017 a fost publicata Hotararea de Guvern nr. 720/2017 prin care Guvernul a aprobat inscrierea terenului in suprafata de 14,3064 hectare, situat in localitatea Floresti, strada Avram Iancu nr. 370 - 374, in inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului si darea lui in administrarea Ministerului Sanatatii in scopul construirii Spitalului Regional de Urgenta Cluj.
„Este o etapa extrem de importanta in procesul de edificare a viitorului Spital Regional de Urgenta pentru care ne luptam de atatia ani. Ea vine la finalul unei proceduri complexe in urma careia am transmis Guvernului un teren cu o situatie juridica pe deplin clarificata si fara niciun fel de probleme juridice, ideal pentru a se construi pe el din punct de vedere al amplasarii, planeitatii si accesului la utilitati” a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
Potrivit prevederilor hotararii de guvern, predarea-preluarea terenului cu o valoare de inventar de 25.760.295 lei se va face in termen de 30 de zile, in baza unui protocol ce urmeaza a fi incheiat in acest sens intre Consiliul Judetean Cluj si Ministerul Sanatatii. Pentru a se putea ajunge in aceasta etapa finala, Consiliul Judetean a derulat o procedura laborioasa prin intermediul careia a dezmembrat terenul in cauza si s-a ocupat de evaluarea suprafetei care se transmite in vederea construirii spitalului, comunicand raportul de evaluare Ministerului Sanatatii. Totodata, a adoptat hotararea 167/26.07.2017 de modificare a HCJ nr. 258/29.11.2016 prin care terenul a fost transferat din domeniul public al judetului Cluj in domeniul public al Statului Roman. Ulterior, Consiliul Judetean a actionat pentru inscrierea in Cartea Funciara a dreptului de proprietate asupra terenului Statului Roman si a intreprins demersurile necesare in vederea casarii si, respectiv demolarii constructiilor dezafectate existente pe terenul in cauza.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter