RO EN
Coșul este gol

BUILD UPON, cel mai mare proiect colaborativ dedicat renovarii cladirilor

Europa trebuie sa conduca lumea in privinta reducerii emisiilor de carbon asociate cladirilor existente, pentru a putea atinge ambitiile Acordului de la Paris, a atras atentia astazi o coalitie de peste 300 de companii si organizatii de pe intreg continentul.
Coalitia - care cuprinde municipalitati, autoritati publice, dezvoltatori imobiliari, producatori si distribuitori de energie precum si asociatii comerciale, ONG-uri si universitati - sustine nevoia unor “strategii nationale de renovare” ambitioase cu obiective clare, indicatori si masuri care sa transforme cladirile existente.
Interventia vine intr-un moment in care statele membre UE se apropie de termenul limita la care trebuie sa publice noile versiuni ale strategiilor de renovare a cladirilor, care sunt responsabile de pana la 36% din emisiile de gaze cu efect de sera din Europa, si in care decidentii politici sunt in dificultate in discutiile legate de viitorul legislatiei europene privind energia in sectorul constructiilor.
Aceasta sustinere puternica pentru politici europene de renovare mai ambitioase este o urmare a proiectului BUILD UPON, un proiect finantat prin programul european Horizon 2020, in care 13 Consilii pentru Cladiri Verzi din Europa au avut un rol important in a ajuta guvernele nationale sa elaboreze strategii puternice si solide, care le vor ajuta sa activeze potentialul de economisire de energie al cladirilor din tarile lor.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter